Meram'da Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Meram'da Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak

Meram Belediye Başkanı Toru "Organize sanayi bölgesi kurulduğunda en az 15 bin kişinin istihdam edilmesini düşünüyoruz." dedi.

02.02.2015 15:28  Güncelleme: 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, organize sanayi bölgesi kurulduğunda en az 15 bin kişinin istihdam edilmesinin düşünüldüğünü söyledi.

Toru, Augustus Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, ilçede kurulacak organize sanayi bölgesinin istihdama katkı sağlayacağını ifade etti.

Göreve geldikleri günden itibaren Meram'ın temel problemlerini tespit ettiklerini belirten Toru, ilçede imar ve kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Toru, ilçenin sanayi bölgesine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili de hemen çalışmalara başladık. İlçemizde yaptığımız araştırmalarda sanayi bölgesi kurulması kanaatine vardık. Organize sanayi bölgesi kurulduğunda en az 15 bin kişinin istihdam edilmesini düşünüyoruz. İlçedeki genç nüfusun istihdamı açısından çok önemli bir merkez olacağına inanıyorum. Sanayicilerimiz açısından bakıldığında bölge, bulunduğu konum itibariyle bir cazibe merkezi olacaktır."

Sanayi bölgesiyle ilgili,şehrin yöneticilerinin görüşlerini aldıklarını aktaran Toru, istişare ve alt yapı çalışmalarının devam edeceğine dikkati çekti.

Programa, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ve oda başkanları katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meram'da Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement