MHP Iğdır Milletvekili, Kağızman'da Yaşananları Meclise Taşıdı - Son Dakika
Güncel

MHP Iğdır Milletvekili, Kağızman'da Yaşananları Meclise Taşıdı

MHP Iğdır Milletvekili, Kağızman\'da Yaşananları Meclise Taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, Kağızman'da son günlerde yaşananları meclise taşıdı.

05.07.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, Kağızman'da son günlerde yaşananları meclise taşıdı.

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, düzenlediği basın toplantılarında Kağızman'da terör örgütünün halk üzerinde yaptığı baskıları dile getirdi.

Oğan, PKK'nın önceki dönem BDP tarafından yönetilen Kağızman Belediyesi'ni MHP'nin kazanmasını içine sindiremediğini söyledi.

PKK yandaşlarının MHP'nin parti binasını taşladıklarını ve Ülkü Ocakları'nı da bastığını ifade eden Oğan, bölgede seçimin sonuçlanmasından itibaren PKK'nın kamp kurup halkı silah zoruyla sorguladığını ve vatandaşları her gün dağa çağırarak şehri terk etmeleri yönünde tehdit ettiklerini belirtti.

Bölgedeki PKK varlığının vatandaşları zor durumda bıraktığına ve buna hiçbir şekilde önlem alınmadığına değinen Oğan, vatandaşların kaçırılmasına tepki göstererek devleti bu konuda göreve çağırdı. Terör örgütünün özellikle Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde baskı kurmaya çalıştığını belirten Oğan, bölgede bir an önce devlet otoritesinin tesis edilmesi gerektiğinin üzerinde durdu.

Oğan, ayrıca İçişleri Komisyonu'nda görüşülmekte olan çözüm paketini de sert şekilde eleştirdi. Söz konusu yasa tasarısının PKK'ya suç işleme özgürlüğü kazandırdığını iddia eden Sinan Oğan, Kağızman'da devlet görevlilerinin çözüm süreci nedeniyle inisiyatif almak istemediklerini kaydetti.

Son olarak, Ağrı'nın şu anki belediye başkanının "Kazım Karabekir" isminden duyduğu rahatsızlığa anlam veremediğine de dikkat çeken Oğan, Kazım Karabekir Paşa'nın isminin Kars Havaalanı'na verilmesi için meclise bir yıl önce teklif sunduğunu da ifade etti.

Oğan, Türk-Kürt diye ayırmadan Doğu Anadolu'da yaşayan vatandaşları Ermeni baskısından kurtaran Kazım Karabekir Paşa'nın isminin Doğu Anadolu'da en güzel yerlere verilmesi gerektiğinin altını çizdi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MHP Iğdır Milletvekili, Kağızman'da Yaşananları Meclise Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement