MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar'dan Önemli Açıklamalar - Son Dakika
Yerel

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar'dan Önemli Açıklamalar

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar\'dan Önemli Açıklamalar

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde iktidar partisi tarafından verilen sözlerin de hiçbirinin yerine getirmediğini söyledi.

15.10.2015 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde iktidar partisi tarafından verilen sözlerin de hiçbirinin yerine getirmediğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Merkez ilçe Başkanlığı tarafından Sandık Kurulu Eğitim programı gerçekleştirdi. Sandık Kurulu Eğitim programında konuşan TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, 1 Kasım seçimlerinin ülkenin kaderini belirleneceği gün olduğunu belirterek, gelecek nesillere yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için mücadele ettiklerini söyledi. Çınar, "İnşallah milletimiz 1 Kasım'da ihanet çemberini kırma yetkisini bu millet bize verecektir" dedi.

1 Kasım erken genel seçimlerinde MHP'nin Kastamonu'da birinci parti olacağına inandıklarını ifade eden Emin Çınar, "Bugün geldiğimiz noktada yüreğim parçalanıyor. İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi, Kastamonu ve ülkede birinci parti olacak. Biz gelecek nesillerimizin daha da güzel bir vatanda yaşayabilmesi için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

"ARTIK KONUŞMAKTAN KORKAR OLDUK"

İnsanların konuşmaktan korktuğunu ve vatandaşların konuşmaktan çekinir hale geldiğini aktaran Emin Çınar, "İnsanlarımız konuşmaktan çekiniyor. Yarın öbür gün önüme ne çıkar diye endişeleniyorlar. Seçmen bir irade gösterecek. Kastamonu seçmeni bizim için önemli. Biz başarılı olmak zorundayız. Çünkü Şerife Bacı'nın torunlarıyız. Bu vatan düşman ayağı basmamasına rağmen, en fazla şehit veren vilayetin evlatlarıyız. Kurtuluş Savaşı'nda beyaz şeritli şeref madalyasına sahip vatanın evlatlarıyız" şeklinde konuştu.

"30 MART'TA VERİLEN SÖZLER TUTULMADI"

30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde verilen sözlerin tutulmadığını ve iktidar partisi tarafından askıya alındığını anlatan Emin Çınar, "Dün çevre illerden bize hasta gelip tedavi olurken şimdi biz gidiyoruz. 30 Mart'ta verdikleri sözler askıda bekliyor. Nerede bizim özel hastanemiz. Doğu Çevre Yolu bugün açıldı yarın açılacak diye her seçimde önümüze geliyorlar. Havaalanı'nı yaptık, Ilgaz Tüneli'ni yaptık diyorlar kimin emeği geçtiyse Allah razı olsun. Birçok köyümüzde yol yok, içme suyu olmayan köyler var. Kış geliyor hastamı şehir merkezine nasıl naklederim diye düşünen insanlarımız var. Sayın Hakkı Köylü Adalet Komisyonu Başkanı iken maalesef Kastamonu'da 4 ilçemizin adliyeleri kapatıldı. Çok önemli bir görev üstlenmişti yolsuzluk sürecinde adı ortaya çıkan dört bakanın savunması, ben inanıyorum ki inancım o dur ki bütün bu yaşananları Kastamonu halkı değerlendirip 1 Kasım'da karneyi siyasi partilere sunacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"MHP'NİN ÜZERİNDE ÇOK CİDDİ BİR BASKI UYGULANDI"

Görevi sürecinde yapılan her çalışmayı takip etmeye çalıştığını ifade eden Emin Çınar, iktidar partisi milletvekillerinin Kastamonu için yaptığı her türlü çalışmalarında takdir ve teşekkür ile bulunmaya çalıştığını söyledi. Çınar, konuşmasının devamında farklı zamanlarda birbirlerini eleştirdiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti: "Fakat ülkemiz ve Kastamonu için yapılan faydalı çalışmalarda bir muhalefet değil, fayda sağlamanın gayreti içinde olduk. 7 Haziran seçimlerde özellikle seçilmiş bir parti var. O da MHP'dir. MHP, şu sebepten ötürü seçildi. Seçim sonrası yapılan değerlendirme konuşmaları üzerinden MHP'nin üzerinde çok ciddi bir baskı uygulandı. Seçim sonrası ilk konuşmayı Sayın Başbakan gerçekleştirdi. Seçim sonrası oluşan tablonun bir koalisyon tablosu olduğunu ve bunun içinde ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Konuşmasının devamında da böyle bir tablo oluşmazsa en kısa zamanda seçime gideceklerini belirtti. Benim genel başkanım Devlet Bahçeli'de, ortada bir koalisyon durumu olduğunu ve bu görevi üstlenecek kişinin bir an evvel hükumeti kurup, devleti hükumetsiz bırakmaması gerektiğini ifade etti. Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun en kısa zamanda seçime gideriz söylemlerine karşılıkta, MHP'nin her zaman hazır olduğunu ve ne zaman isterlerse seçime gidebileceğimizi söyledi. Fakat maalesef MHP hükumet kurmuyor diye bir algı ortaya çıktı. AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde Yüksek Seçim Kurulu'na seçim beyannamesi açıklarken, çözüm sürecini aradan düşürdüğünü, daha sonrada bunu ilave ettiğini ifade etmiştir. Aynı şekilde CHP'de çözüm sürecinin olumlu gittiğini ve daha fazla katkı ile bu sürecin devam etmesi gerektiğini söyledi. Yine HDP, aynı şekilde birinci konusu olduğunu ortaya koydu. Bu ülkede 4 yıldır sürdürülen ve bize ihanet sürecine karşı olduğumuzda, bize dar düşünceli gibi ithamlarda bulundular. Seçim gecesi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bu noktada uyuşan bu üç partiyi koalisyon kurmayı davet ederek, anayasa değişikliğine kadar istediklerini yapmaları konusunda çağrı da bulundu ve bu noktada MHP'ye ana muhalefet görevi düştüğünü söyledi. Ayrıca hükumet kurulmazsa o zaman sunduğumuz 4 maddenin kabulü doğrultusunda gövdemizi taşın altına koyacağımızı söyledik"

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ise, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde 1 oyun bile ne kadar önemli olduğunu gördüklerini belirterek, bu yüzden 1 Kasım'da sandıklara sahip çıkılmasını istedi.

MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu da, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde seçmenden destek isteyerek, MHP'nin Kastamonu'da ve Türkiye'de birinci parti olacağına inandıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından basına kapalı bölümde sandık müşahitlerine yönelik eğitimler verildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar'dan Önemli Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement