MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan Açıklaması

"Sayın Milli Eğitim Bakanı eğitimcilere soykırım uygulamaktadır"

02.09.2014 15:27

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türkiye'de okul müdürü kıyımı yaşandığını savunarak, "Sayın Milli Eğitim Bakanı, eğitimcilere soykırım uygulamaktadır" dedi.

Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, Türkiye'de "okul müdürü avına" çıktığını ileri sürdü.

Bir gecede yaklaşık 7 bin 500 okul müdürünün görevden alındığını belirten Türkkan, bu müdürlerin büyük bölümünün Türk Eğitim-Sen'e bağlı milliyetçi öğretmenler olduğunu iddia etti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük okul müdürü kıyımı yaşandığını öne süren Türkkan, "Sayın Milli Eğitim Bakanı, eğitimcileri soykırım uygulamaktadır. 28 Şubat'ta, 12 Eylül'de bu denli bir kıyımla karşı karşıya kalmamıştı eğitimciler. Uygulamaya konulan puanlamanın iki kriteri vardır: Eğitimciler iktidardan yana mı değil mi? İki koyunu güdemeyecek kadar çapsız, tek özellikleri iktidar yanlısı olan kişiler 90-100 puan almışlardır. Okul müdürlerinin kıyımına asla sessiz kalmayacağız" diye konuştu. Türkan, Avcı'nın bir an önce istifa etmesi gerektiğini savundu.

Lütfü Türkkan, Ağustos ayında 40 bin öğretmen atanacağının duyurulduğunu ancak Eylül ayı gelmesine rağmen bu atamaların gerçekleşmediğini belirterek, iktidarın, Cumhurbaşkanı seçimi için insanları kandırdıklarını, öğretmenlerin hayalleri ile oynadıkalarını ileri sürdü.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkkan, şu anda iktidarın hazırladığı bir yönetmeliğe göre, " İmralı'ya gece yatıya misafirler gideceğini iddia etti. Türkkan, "Kimler gidecek, hangi maksatla gidecek bilmiyorum" dedi.

Lütfü Türkkan, 25 Aralık soruşturması ile ilgili verilen takipsizlik kararını değerlendirirken, "Bir dava ile alakalı verilen takipsizlik, 'o konu kapatıldı' anlamına gelmez. Sayın Cumhurbaşkanı, oğlu ve ilgili Bakanlar bu konuda kendilerinin suçsuz olduklarına inanıyorlarsa gider yargılanırlar, beraat ederler" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement