MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı Davası

Esenyurt'ta, geçen yıl MHP seçim irtibat bürosu açılışındaki silahlı saldırıda İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız'ın öldürülmesi ve 7 kişinin yaralanması olayına karıştıkları iddia edilen 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

23.02.2015 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt'ta, geçen yıl MHP seçim irtibat bürosu açılışındaki silahlı saldırıda İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız'ın öldürülmesi ve 7 kişinin yaralanması olayına karıştıkları iddia edilen 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Sinan Arslan, tutuksuz sanıklar B.Ö, F.P, V.K, C.B, B.A, Mehmet Arslan ve Abdullah Yılmaz hazır bulundu.

Duruşmaya, müşteki mağdur Cihan Köç ile Cengiz Akyıldız'ın eşi Özlem Akyıldız, kızları Aslıhan Akyıldız, Nebahat Çobanoğlu, kız kardeşi Nermin Akyıldız ve eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık B.Ö, sokakta gezdikleri sırada, bir seçim arabasının kendilerine doğru gelerek çarptığını ifade ederek, "Öldürme olayına karışmadım. Olay cadde ortasında oldu, bununla ilgili bir sürü kamera kaydı var. Benim kamera kayıtlarında hiç görüntüm yok. PKK terör örgütü adına hiçbir eyleme katılmadım. Ölene kadar Türküm" dedi.

Tutuksuz sanık F.P de savunmasında, bakkala gittiği sırada MHP seçim arabasının geldiğini gördüğünü ve araçtakilere "bozkurt işareti" yaptığını, onların da kendisine selam verdiğini anlattı.

Sanık F.P, çıkan kavgada kafasının park halindeki bir tampona çarptığını söyleyerek, ayakta duramadığını, olayda silah sesi duymadığını, hiçbir örgütle bağlantısının olmadığını, sol elinde ay- yıldız dövmesi bulunduğunu belirtti.

Tutuksuz sanık V.K da savunmasında kavga çıktığında olay yerinden kaçtığını, kimsenin öldürülmesine veya yaralanmasına sebep olmadığını ve kimsede silah görmediğini ifade etti.

Katılanların avukatı Atıf Şenel, bundan sonraki yargılamanın kameralı sistemle yapılmasını, sanıkların cep telefonu görüşmelerinin tespit edilmesini, tutuksuz sanıkların tutuklanmasını, müştekilerle tanıkların yüzleştirilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Emin Yılmaz'ın yakalanmasının beklenmesine, ifadesi alınamayan sanık Onur Karasu için SEGBİS sisteminin kurulmasına, duruşmaya katılmayan tanıklar hakkında "zorla getirilme" kararı çıkarılmasına hükmetti.

İletişim Daire Başkanlığı'na sanıklar ve tanıkların görüşmelerinin tespiti için yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların tutuklanma talebini redderek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bu arada duruşma nedeniyle adliyede yoğun güvenlik önlemi alındı.

Duruşma sonrasında İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu ve 2023 Lider Ülke Türkiye Platformu adına açıklama yapan avukat Ali Rıza Kaplan, Cengiz Akyıldız'ın vefatının acısının tazeliğini koruduğunu ifade ederek, "Cengiz Akyıldız'ın katiline iştirak edenlerin bir kısmı ne yazık ki dışarıdadır. 20 Şubat'ta Ege Üniversitesi içerisinde henüz gençliğinin baharında olan üniversite öğrencisi Fırat Çakıroğlu, öğrenci maskesi takmış PKK militanlarınca katledilmiştir" dedi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esenyurt'ta 26 Ocak 2014'de MHP seçim bürosunun açılışı sırasında partinin seçim otobüsünün taşlanmasıyla başlayan olaylar sonucu Cengiz Akyıldız'ın silahla öldürüldüğü, müştekiler Kemal Sağsöz'ün silah, Cihan Köç'ün demir sopa, diğer müştekiler Özkan Can, Erkan Kamil Tanrıverdi, Soner Özcan, Gencay Yılmaz ve Ramazan Türkmen'in de çeşitli aletlerle vurulmak suretiyle yaralandığı anlatıldı.

İddianamede, sanıkların ellerindeki aletlerle müştekilere saldırdıkları, bu sırada Sinan Arslan'ın tabanca ile ateş ederek Kemal Sağsöz'ü omzundan yaraladığı kaydedildi. Göğsüne 1 mermi isabet eden Cengiz Akyıldız'ın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

İddianamede, şüpheliler Sinan Arslan, Mehmet Arslan, Abdullah Yılmaz ve Emin Yılmaz'ın Türk Ceza Kanunu'nun "kasten adam öldürme" suçunu düzenleyen 81. maddesi uyarınca müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Sanıkların "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "kasten yaralama", "kasten öldürmeye teşebbüs", "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından toplam 52 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Bu arada, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, olay tarihinde 18 yaşından küçük oldukları için dosyası ayrılan 6 sanık hakkında iddianame hazırlanmıştı.

"Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak için kurulmuş silahlı örgüt adına suç işleme", "kasten öldürmeye yardım etmeye iştirak" ve "kasten yaralama" suçlarından 39 yıla kadar hapis cezalarına çarptırılmaları istenen sanıkların yargılanması, Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldükten sonra bu dosyayla birleştirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement