Milletvekili Adnan Yılmaz, Haydar Aliyev'i Andı - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Adnan Yılmaz, Haydar Aliyev'i Andı

Milletvekili Adnan Yılmaz, Haydar Aliyev\'i Andı

Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Aliyev'in 91. doğum günü nedeniyle Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından fidan dikme etkinliği düzenlendi.

13.05.2014 14:00  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in 91. doğum günü nedeniyle Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Haydar Aliyev Parkı'nda gerçekleşen etkinliğe Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bagirov, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Gazi Üniversitesi'nde görev yapan Azeri akademisyen Dr. Eflatun Neimetzade ve Haydar Aliyev Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Büyükelçi Bagirov, Haydar Aliyev'i anma etkinlikleri çerçevesinde bu yıl fidan dikme ve ağaçlandırma geleneği başlattıklarını açıkladı. Haydar Aliyev'in özel ve siyasi hayatında Azeri-Türk ilişkilerine büyük önem verdiğini belirten Bagirov, "Bu yıldan itibaren her yıl 10 Mayıs'ta ağaçlandırma kampanyası yapacağız" dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili ve Türkiye - Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteri Adnan Yılmaz ise yaptığı konuşmada; "Bazı liderler vardır ki, kendi toplumuna derin izler bırakır. Aradan onlarca yıl geçmesine rağmen, O lider her zaman hatırlanır. Hiçbir halk, milli gurur kaynağına dönüşen evladını unutamaz. Bu anlamda Azerbaycan halkının 20. yüzyılda yetiştirdiği büyük oğlu, Haydar Aliyev; Azerbaycan'ın milli gururu, övünç kaynağı ve milli kimliğinin bir parçasıdır. Haydar Aliyev önemli bir devlet adamıdır. İsabetli ve cesur kararları sayesinde Azerbaycan'ı bugün ki konumuna getirdi. 91. doğum yıldönümünde andığımız, dost ve kardeş Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev'in hayatına baktığımızda; bulunduğu bölgenin, Azerbaycan'ın ve Türk dünyasının tarihinde iz bırakan projelerin altında imzası vardır. Milletinden ve tarihinden kopmadan, kardeşlerini unutmadan, insanlık değerlerini bir yana itmeden, her daim ve her süreçte dik bir duruş sergilediğini görüyoruz. Merhum Haydar Aliyev, Azerbaycan'ın bağımsızlığı için olduğu kadar, bölgenin istikrarı için de çok çalıştı. Uyguladığı politikaların neticeleri çok önemliydi ve günümüzde hala O'nun attığı sağlam temeller üzerinde durmakta. Haydar Aliyev Azerbaycan durdukça hatırlanacak bir liderdir. Sadece Azerbaycan'ın değil, Türk dünyasının da önde gelen liderlerinden biridir. O'nun dünya barışına büyük katkıları olmuştur. Verdiği mesajlar ve ilkeleri ile kalbimizde yaşıyor. Bugün de Merhum Haydar Aliyev'in açtığı yolda, oğlu Sayın İlham Aliyev'in, Kafkasların yıldızı Azerbaycan'ı daha da ileri götüreceğinden eminiz. Sözlerime son verirken; Azerbaycan'ın Milli Lideri Merhum Haydar Aliyev'i rahmetle ve minnetle anıyorum. Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin. Nur içinde yatsın." Diye konuştu.

Anma etkinliği, Haydar Aliyev Ortaokulu öğrencilerinin gösterilerinin ardından Büyükelçi Bagirov, Adnan Yılmaz ve beraberindeki heyetin 91 fidan dikmesiyle sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Adnan Yılmaz, Haydar Aliyev'i Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement