Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hakkari’de bir uzman çavuşun yaralanması ve PKK’lıların Diyarbakır’da yol kontrolü yapmasıyla ilgili olarak, “Hukuk dışı yapılanmalarda eninde sonunda hak ettikleri cezayı hukuk önünde alırlar” dedi.

06.04.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hakkari'de bir uzman çavuşun yaralanması ve PKK'lıların Diyarbakır'da yol kontrolü yapmasıyla ilgili olarak, "Hukuk dışı yapılanmalarda eninde sonunda hak ettikleri cezayı hukuk önünde alırlar" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin ile birlikte Hafik ilçesine geldi. İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Hafik Gölü'nde kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler Doğanşar ilçesinde belediye başkanı seçilen Oktay Necdet Karaman'ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Bakan Yılmaz, daha sonra Zara ilçesine geçerek yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen Sayit Ahmet Pala'yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinden bulundu.

Daha sonra Akıncılar ilçesine geçen Bakan Yılmaz ve beraberindekiler AK Parti'den belediye başkanı seçilen Hasan Şen'i makamında ziyaret ederek yeni görevinden başarılar diledi. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, Kuzey Irak'tan açılan ateş sonucu bir uzman çavuşun yaralanması ve Diyarbakır- Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerin kimlik kontrolü yapmasının sorulması üzerine Yılmaz, "Çözüm sürecine biz sadece AK Parti hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olaraktan önem vermiyoruz. Çözüm sürecine milletimiz önem veriyor. Eğer çözüm sürecinden bir rahatsızlık olsaydı, bu 30 Mart seçimlerinde çok açık ve net olarak mesaj verilirdi. Gerek bu askerimizin yaralanması orda bazı yerlerde biz karakollarımızı yapıyoruz. Bazı yerlerde yollarımızı yapıyoruz. Yani güvenliğimiz arttıracak işlemleri eylemleri yapıyoruz. Bu birilerinde rahatsızlık oluşturuyor. Fakat bunlar istisnaidir, resmin tamamına bakmak gerekir. Resmin tamamında Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresinin her metrekaresinde bir huzur var. Bu istisnai olanlar onların orada varlıklarının kendileri o mesajı vermek istiyor. Biz buradayız demek istiyor. Ama milletin iradesinin karşısında hiç kimsenin durabilmesi mümkün değildir. Hukuk dışı yapılanmalarda eninde sonunda hak ettikleri cezayı hukuk önünde alırlar. Milletimiz sabırlı olsun. Her geçen gün daha iyidir. Bu resmi çok büyütürseniz yani bu noktayı, o zaman resmin kendisini kaçırırsınız. Bu da doğru olmaz. Adaletli yaklaşım bunlar istisnai olaylardır, hukuk dışı olaylardır. Türkiye'de hukuk devletidir. Hukuk işler ve bunu yapanlar adalet önüne elinde sonunda çıkarılırlar. Milletimiz müsterih olsun diyoruz. Çözüm süreci iyi gidiyor. Bu milletin projesidir. Milletin projesini de bizde sahipleniyoruz" dedi.

Kato dağında askerin operasyon yaptığı iddialarıyla ilgili soru üzerine Bakan Yılmaz, "Yok biz sadece kendi karakollarımızın kendi Mehmetçiğimizin güvenliğini alıyoruz. Bu güvenlik içinde ne gerekiyorsa biz onu yapıyoruz. Onlar bu güvenlik tedbirlerinin alınmasından da, karakola yol yapılmasından da, karakolun güvenliğinin arttırılmasından da bazıları bir rahatsızlık duyuyor. Dolaysıyla bunlara itibar edilmemesi gerekir diyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Gölova ve Suşehri ilçelerine geçerek burada yeni seçilen belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinden bulundu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement