Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Mısır\'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak : "Bayram namazı sonrası güvenlik güçlerinin müdahalesinde 3 kişi hayatını kaybetti" İçişleri Bakanlığı: "Eylemlerde herhangi bir ölüm vakası yaşanmadı"

28.07.2014 16:23

Mısır'da güvenlik güçlerinin bayram namazı sonrası düzenlenen yürüyüşe müdahalesinde ölenlerin sayısının 3'e yükseldiği bildirildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak yetkilileri, Kahire'nin doğusundaki Nasır City Mahallesi'nde darbe karşıtlarının bayram namazı çıkışı düzenlediği gösteride yaralanan Ümeyme Mustafa'nın yaşamını yitirdiğini belirtti. Ulusal ittifak, Ebu Zabel bölgesinde de güvenlik güçlerinin "gerçek mermi" kullandığı müdahalede daha önce 2 kişinin yaşamını yitirdiğini 15 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı Basın Müdürü Eymen Hulmi ise ölüm olayının yaşanmadığını öne sürerek, "Eylemlerde herhangi bir ölüm vakası yaşanmadı" ifadesini kullandı. Hulmi, Kahire'nin batısındaki Et-Talibiyye Mahallesi'nde gösterilerin düzenlendiği, güvenlik güçlerinin eylemcileri göz yaşartıcı gaz kullanarak, dağıtmaya çalıştığını ifade etti.

Mısır Sağlık Bakanlığı kaynakları da gösteriler sırasında hayatını kaybedenler olduğuna ilişkin bir bilginin kendilerine ulaşmadığını kaydetti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement