Mısır'da Tutuklanan Yunus Atalay'ın Eşi Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Tutuklanan Yunus Atalay'ın Eşi Yardım Bekliyor

Mısır\'da Tutuklanan Yunus Atalay\'ın Eşi Yardım Bekliyor

Mısır'da tutuklanan 8 Türk vatandaşından Yunus Atalay'ın eşi Nehir Atalay kocasından 22 gündür haber alamadığını söyledi.

17.11.2014 16:40  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süveyş Kanalı'ndan geçen yatta av fişeği bulunduğu iddiasıyla 15 Ekim'de gözaltına alınan 8 Türk vatandaşından Yunus Atalay'ın Adana'daki ailesi, hayırlı haber bekliyor.Atalay'ın eşi Nehir Atalay, Avustralya'daki sahibine teslim edilmek üzere Süveyş Kanalı'ndan geçen yatta, ihbar üzerine yapılan aramada 348 av fişeği bulunmasının ardından gözaltına alınanlar arasında yer alan kocası ile en son 22 gün önce telefonla görüştüğünü anlattı.

Çocukları Nevzat ve Muhammet ile eşine kavuşmak için dua ettiğini belirten Atalay, " Antalya'da bakımı yapılan yatla önce Kıbrıs'a gittiler. Oradan Avustralya'ya gidecekken Mısır'da gözaltına alındılar. Yakalandıktan 10 gün sonra eşim telefonla arayarak durumlarının iyi olduğunu söyledi. Yatta av fişeği bulunduğunu anlattı ancak bir suçlarının olmadığını ve kısa sürede serbest kalabileceklerini söyledi" dedi.

Olayın ardından büyükelçilik yetkilileri tarafından kocasının durumu hakkında bilgilendirildiğini ifade eden Atalay, "Elimiz, kolumuz bağlı. Hiçbir şey yapamıyoruz. Çocuklarım sürekli babalarını soruyor. Kocamın sesini duyamıyorum. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Çok perişan olduk" diye konuştu.

Atalay'ın annesi Gülbahar Atalay da oğlu için endişelendiğini dile getirerek, "Oğlumun patronu, serbest kalmaları için mahkemeye para yatırıyor ancak onlar kabul etmiyor. Türk oldukları için Mısırlı yetkililer zorluk çıkartıyor" dedi.

Port Said liman karakolunda tutulan 8 Türk, 15 Ekim'de gözaltına alınmış, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği 2. Katibi Mehmet Çetin, Port Said Asliye Mahkemesi'nce mürettebatın tutukluluk süresinin uzatıldığını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Tutuklanan Yunus Atalay'ın Eşi Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement