Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri

Mısır'da demokrasi yanlılarına yönelik gerçekleştirilen katliam yurt genelinde protesto edildi Erzurum'da katliamda hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından yapılan dua sırasında birçok vatandaşın göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü

16.08.2013 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cuma namazının ardından toplanan binlerce vatandaş, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etti.

Erzurum'da cuma namazı sonrası Lala Paşa Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak, "İslam düşmanı darbecilere karşı, bütün ümmet tek yürek" ve "Diren Mursi, diren Mısır" yazılı pankartlar açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanı Naci Onay, Mısır'da emperyalizmin desteği ve silah zoruyla yönetime el koyan darbecilerin çarşamba gününden itibaren Rabiatül Adevviye Meydanı'nda yeni bir katliama başladıklarını anımsattı.

Rabiatül Adevviye Meydanı'nın adeta kan gölüne çevrildiğini ifade eden Onay, "En başından itibaren bu darbe süreci karşısında batının iki yüzlülüğü ve çifte standartçılığı gün gibi aşikar olmuştur. Biz inanıyoruz ki bu yaşanan süreçte ABD, AB ve İsral'in desteği olmasaydı Mısır'da ne darbe gerçekleşirdi ne de bu katliamlar yaşanırdı. Bu böyleyken sadece darbe yönetiminin görünürdeki temsilcisi Sisi'yi eleştirmek ve kınamak gerçek katilleri örtbas etmektir" dedi.

Konuşmaların ardandan, Mısır'da hayatların kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dualar edildi. Dua sırasında birçok vatandaşın göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Ağrı

Ağrı'da da Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesince cuma namazı sonrası Ağrı Meydan Cami önünde toplanan grup, katliamı kınayarak, çeşitli sloganlar attı.

Burada grup adına basın açıklamasını yapan Burhan Aslan, Mısır'da Müslüman halka yapılan katliamı şiddetle kınadıklarını belirterek, dünyanın ve özellikle sözde İslam ülke liderlerinin Mısır'da bulunan İslami yönetimin askeri darbe ile görevden uzaklaştırılmasına ve cunta yönetiminin katliam yapmasına sessiz kalmalarının, darbeci Sisi ve ekibine büyük cesaret verdiğini kaydetti.

Bugün bu cesaretle zalimlerin 10 binlerce Müslümanı katlettiğini dile getiren Aslan, "Halkın vergileriyle maaşları ödenen ve yine o vergilerle alınan o silahları halkına doğrultanlar, her türlü cezayı hak ediyorlar. Bunlar cezasız da kalmayacaklar. Ne Amerika ne de diğer Avrupa ülkeleri, İslami yönetimleri iktidar olarak iş başında görmek istemiyorlar" diye konuştu.

Kars

Kars'ta ise cuma namazı sonrası Evliya Camii avlusunda toplanan bazı sivil toplum kuruluşları üyesi grup, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı kınadı.

Anadolu Gençlik Derneği Kars Şube Başkanı Sebahattin Gül, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'da ırkçı emperyalizmin desteği ile ve silah zoruyla yönetime el koyan darbecilerin Rabiatül Adevviye Meydanı'nda yeni bir katliama başladıklarını hatırlattı.

Gül, "Darbe yönetimi keskin nişancıları da kullanarak 2 bin 200 insanı şehit ederken, 10 binlerce insanı da yaraladı. Adevviye Meydanı'nda sergilenen bu kanlı katliam daha önceki müdahalelerde olduğu gibi canlı yayında tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Darbeye karşı direnişin sembolü olan Adevviye Meydanı adeta kan gölüne çevrilmiştir" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da katıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement