Müezzinoğlu, Küçükçekmece'de İmam-Hatip Lisesi Açılışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Müezzinoğlu, Küçükçekmece'de İmam-Hatip Lisesi Açılışına Katıldı

Müezzinoğlu, Küçükçekmece\'de İmam-Hatip Lisesi Açılışına Katıldı

Hatip Lisesi'nin açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İmam-Hatip nesli için, "Asla düşmanına bile kötülük düşünmeyen, düşmanın bile iyiliğine vesile olacak ortamları düşünebilen, oluşturmaya çalışabilen bir anlayışın mensuplarıdır" dedi.

20.02.2015 17:29

Hatip Lisesi'nin açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İmam-Hatip nesli için, "Asla düşmanına bile kötülük düşünmeyen, düşmanın bile iyiliğine vesile olacak ortamları düşünebilen, oluşturmaya çalışabilen bir anlayışın mensuplarıdır" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Yavuz Selim İlim İrşad ve Yardımlaşma Vakfı Derneği tarafından Küçükçekmece'de yaptırılan Yavuz Selim Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin açılış törenine katıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Selami Altınok, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın da hazır bulunduğu törende, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar da yer aldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, açılışa katılmaktan duyduğu onuru dile getirerek, İmam-Hatip lisesinin yapımında emeği olanlara teşekkür etti.

"GANA'YA, GAMBİA'YA CAMİ YAPTIK; SOMALİ, SUDAN, PAKİSTAN'DA HASTANE YAPTIK"

Müezzinoğlu, " Gana'ya gittim, Gana'da cami yapıyoruz, Gambia'ya gittim, Gambia'da cami yapıyoruz. Somali, Sudan, Pakistan'da hastane açtık. Tarihi eserlerimiz, camilerimiz ki, kültür merkezlerimiz, türbelerimiz artık bu medeniyetin değerlerinin sahipleri tarafından yeniden sahiplenen noktaya geldik. Bu millet, medeniyeti ile buluştuğunda, medeniyetinin derdini dert edinen yöneticilerle de buluştuğunda, inanıyorum ki arkalarında çil çil eserler bırakıyor" dedi.

"İMAM-HATİP NESLİ ASLA..."

İmam-Hatip okullarının önemini vurgulayan Müezzinoğlu, İmam-Hatip nesli için, "Biz, 'Yaradılanı severiz yaradandan ötürü' diyerek, herkese iyilik isteyen, herkese faydalı olmak için de şu İmam-Hatip neslinin peşinde koşan bir milletin mensuplarıyız. İmam-Hatip nesli, asla düşmanına bile kötülük düşünmeyen, düşmanının bile iyiliğine vesile olacak ortamları düşünebilen, oluşturmaya çalışabilen bir anlayışın mensuplarıdır" şeklinde konuştu.

"GÜZEL HİZMETLER DEVAM EDECEKTİR"

Konuşmasında, öğrencilere ve öğretmenlere de seslenen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu duaların karşılığını boş çıkarmamaları, bu derdi dert edinmeleri ve bütün bu emeklerin, duaların beklediği tek şey var: O da, hayırlı nesiller yetiştirebilmektir. Rabbim inşallah, ülkemizin, milletimizin ve ümmetin hakkını ve hukukunu koruyabilen, bunun için hesap gününde hesap verebilmeyi hepimize nasip etsin. Güzel hizmetler devam edecektir. Ancak bunun artarak devam etmesi, matematikselin ötesinde rahmet ve berekete dönüşmesi için de daha çok duaya, gayrete, alınterine, beyin terine ihtiyacımız var."

"DUALAR BU MİLLETİN LİDERİNE"

Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz günlerde Pakistan ve Somali'ye yaptığı geziye değinerek, "Dünya mazlumları ve mağdurları bu milletin duruşuna bakıyor, onlara nasıl sahip çıkıp çıkamayacağına bakıyor. Dualar bu milletin liderine, Recep Tayyip Erdoğan şahsında bu milletin kaderlerini kendi kaderleri gibi görüyorlar. Bu milletin kaderi ne kadar güçlü ise ne kadar başarılı ve parlak ise inanıyorlar ki onların da kaderi bu milletin kaderinde düğümlü. Onun için bize düşen sorumluluklar yalnızca şahsımız adına, sevdiklerimiz, milletimiz adına değil, mazlum ve mağdur milletler adına da sorumluluklarımız var" dedi

Açılış töreninin ardından, vatandaşlara etli pilav ve ayran dağıtıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müezzinoğlu, Küçükçekmece'de İmam-Hatip Lisesi Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement