Muğla'da 2b Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da 2b Bilgilendirme Toplantısı

Muğla'da 2B yasası ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

18.09.2012 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da 2B yasası ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muğla Valiliği Vali Özer Türk Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ile Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya, belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlara 2B yasası ile ilgili bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, 2B arazisi bulunan iller arasında ilk sırayı Muğla'nın aldığını, bu problemin çözülmesi için çalıştıklarını söyledi.

2B yasası ile ilgili yıllardır bu kadar ciddi bir teşebbüs olmadığını belirten Boğa, "Devletimizin amacı bugüne kadar 2B arazilerini kullanan vatandaşlarımızı rahatsız etmek değil, 2B sorununu çözüme kavuşturmak. Yıllardır atalarınızdan devralarak üzerinde yaşadığınız ve orman vasfını kaybetmiş arazilerin 30 Ekim'den sonra mülkiyetini alabileceksiniz" dedi.

Boğa, Türkiye'de yaklaşık 500 bin kişinin 2B arazisi bulunduğunu, arazi fiyatları konusunda devletin bir rakam belirleyeceğini ifade etti. Arazilere rayiç bedeli en uygun şekilde fiyat belirlemek için yetkililerin var gücüyle çalıştığını dile getiren Boğa, "Buradaki amacımız rayiç bedelin doğru tespit edilmesi. Bundan önce birkaç kez Ankara'da toplantı yaptık. Şimdi de müsteşarımız bizzat buraya sizlere bu konuda bilgi vermek için geldi" diye konuştu.

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ise projenin tamamlanmasının ardından vatandaşların kullandıkları arazilerin mülkiyetine de sahip olacaklarını belirtti.

2B projesinin sadece bir satış işlemi olmadığına işaret eden Ağbal, "Bu sadece bir satış işlemi değil. Hali hazırdaki mülkiyet sorunlarının çözülmesine yönelik bir proje. Bu proje tamamlandıktan sonra vatandaşlarımız kullandıkları arazilerin mülkiyetine de sahip olmuş olacaklar. Bu yerler ciddi anlamda ekonomik dönüşümün gerçekleştiği yerler de olacak" dedi.

Müsteşar Ağbal, Milletvekili Boğa'nın 2B konusuna büyük hassasiyet gösterdiğini, kendilerinin de bu sayede sahadan bilgi edinerek sorunları tespit edip çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu konuda devlet, vatandaş diyaloğu bakımından son derece önemli bir anlayış birliği olduğunu kaydeden Ağbal, şöyle konuştu:

"30 Ekim 2B arazi alımları için son başvuru tarihi. Vatandaşlarımızdan 30 Ekim'den önce mal müdürlüklerine ve defterdarlıklara müracaat etmeleri suretiyle bu başvuru haklarını kullanmalarını, hak sahipliğiyle ilgili bizim yapmamız gereken tespitlere imkan vermelerini bekliyoruz. Başvurular için defterdarlığımız ve mal müdürlüğümüz hazır durumda. Muğla Defterdarlığımızı da tebrik etmek istiyorum. Türkiye'de birçok defterdarlığa örnek olacak şekilde vatandaşımızın ayağına gitti, köylerimizi dolaştı ve vatandaşlarımızın dilekçelerini kendi elleriyle teslim aldılar."

Konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıya Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt ile Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya da katıldı.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da 2b Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement