Muğla'da Av Turizmi'nden Yarım Milyon Gelir Elde Edildi - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Av Turizmi'nden Yarım Milyon Gelir Elde Edildi

Muğla\'da Av Turizmi\'nden Yarım Milyon Gelir Elde Edildi

Muğla’da 2015 yılı av turizmi ihalesinden 573 bin 294 lira gelir elde edildi.

09.04.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da 2015 yılı av turizmi ihalesinden 573 bin 294 lira gelir elde edildi. Binlerce kilometre yol kat ederek Türkiye'ye gelen yabancı Avcılar, avladıkları keçi başına 20 bin lira ödedi. Avlanmak için Muğla'ya gelen yabancı avcıların başını Avustralya çekti.

Coğrafi yapısı, bitki örtüsü ve yaban hayatı bakımından av turizminin gelişmesine elverişli konumdaki Muğla ili yabancı avcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 01 Ağustos 2014 ile 31 Mart 2015 arasındaki av döneminde Muğla genelinde düzenlenen av organizasyonuna özellikle yabancılar ilgi gösterdi. Düzenlenen Av organizasyonlarına çoğunluğunun Avusturya, Güney Amerika, İspanya ve İngiltere'den gelen 38 kişi katıldı.

Köyceğiz ve Marmaris Doğa Koruma alanı içerisinde 30 yaban keçisi ve 16 yaban domuzunun avlanması için açılan ihale kotası sonucunda 573 bin 294 lira gelir elde edildi. Elde edilen bu gelirin 241 bin 740 lirası yapılan protokol çerçevesinde Köyceğiz Belediyesine katılım payı olarak aktarıldı.

Elde edilen bu gelir kapsamında belediyenin, alanda yaşayan köylülerden 6 kişiyi sahanın izlenmesi, korunması ve yaban hayatına yönelik faaliyetlere yardımcı olması amacıyla görevlendirildiği kaydedildi.

Yaban keçisine yönelik olarak yapılan envanterler sonucunda tespit edilen hasta, genetik deformasyonlara sahip ve üreme yeteneği düşük yaşlı bireylerin, Özel Avlanma Planları gereğince belirlenen kotalar doğrultusunda av turizmi kapsamında avlatıldığı kaydedildi.

Av turizminin elde edilen gelirlerin yöre ekonomisine ve kırsal kalkınmaya katkı sağladığına ve sadece 8 yaş ve üstü erkek bireylerin avlanmasına izin verildiğine dikkat çekildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'da Av Turizmi'nden Yarım Milyon Gelir Elde Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement