Muğla'da "Hanutçuluğa Tepki" Eylemi - Son Dakika
Yerel

Muğla'da "Hanutçuluğa Tepki" Eylemi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde sivil toplum kuruluşu üyeleri ile bir grup esnaf, hanutçuluk olaylarına tepki gösterdi.

25.08.2015 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesinde sivil toplum kuruluşu üyeleri ile bir grup esnaf, hanutçuluk olaylarına tepki gösterdi.

Ortaca Belediyesi ile Kent Konseyinin düzenlediği eylemde Dalyan Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, "Turist değil misafir", "Hanutçuluğa karşı misafire saygı", "Misafire saygı varsa turizmde kaygı yoktur" yazılı dövizler taşıyarak Maraş Caddesi'ne kadar yürüdü.

Ortaca Kent Konseyi Genel Sekreteri Nilgün Şahin, burada yaptığı açıklamada, hanutçuluk olarak tabir edilen davranışlar, bölgedeki turizm geleceğini karalayan fiiller nedeniyle Dalyan turizminin büyük zarar gördüğünü söyledi.

Bölge ve ülkenin tanıtımına olumsuz etki yapan, işletmeler arasında haksız rekabet ortamına neden olan hanutçuluğa karşı dikkat çekmek, toplumsal tepki koymak için toplandıklarını dile getiren Şahin, "Misafirlerimiz arasında yapılan sohbetlerde en çok rahatsız oldukları konu ne yazık ki sözlü ya da fiili müdahale edilerek alışverişe zorlanmalarıdır. Ülkelerine döndüklerinde bu bölgeyi tavsiye etme durumları, ne yazık ki hanutçuluk nedeniyle darbe almaktadır" dedi.

TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çobanoğlu ise TÜRSAB olarak sezon öncesinde fuarlarda yapılan tanıtım çabalarına hanutçuların olumsuz etki ettiğini anlattı.

Temiz turizm için sokaklarda turiste dokunulmaması gerektiğine işaret eden Çobanoğlu, "Hep beraber bu konunun üzerine radikal kararlarla gitmek zorundayız. Bu kararları almadığımız sürece bu işi sonuçlandıramayız" diye konuştu.

Çobanoğlu, Marmaris, Bodrum ve Kuşadası'nda yaygın olan hanutçuluğun Dalyan turizmini de olumsuz etkilemeye başladığını ifade etti.

"Hanutçuluğa 'hayır' diyoruz"

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin de zor koşullarda turizm yaptıklarını, bölgeye gelen misafirlerin hanutçuluk nedeniyle olumsuz etkilendiğini söyledi.

Yolda yürüyen insanları rahatsız ederek, kolundan çekiştirerek yapılan işlerin yanlış olduğunu vurgulayan Gültekin, şunları kaydetti:

"İnsanları adeta turizmden nefret ettiriyoruz. Dolayısıyla bölge turizmi de esnafı da bundan olumsuz etkileniyor. Dalyanımız ve Türkiye etkileniyor. Onun için hanutçuluğa 'hayır' diyoruz. Bölge esnafımızla teknecilerimizle yürüyüşe, eyleme destek verdik. Yetkililerden bunlarla ilgili var olan kanunların uygulanmasını istiyoruz."

Bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da 'Hanutçuluğa Tepki' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement