Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümünün 5. Yılı Taşova'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümünün 5. Yılı Taşova'da Anıldı

Kahramanmaraş'ta 5 yıl önce helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Taşova'da anıldı.

28.03.2014 12:00  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta 5 yıl önce helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Taşova ilçesinde düzenlenen bir programla anıldı.

Taşova Belediye Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen anma programı Kur'an tilaveti ile başladı.

Belediye Başkanı Özgür Özdemir, yaptığı konuşmada, "İnsanlar lider doğarlar sonradan lider olunmaz, hiç kimse sonradan lider olmamıştır. Muhsin Yazıcıoğlu da ülkü ocaklarına genel başkan olduğu zaman Türkiye'de ülkücülüğü sevdiren insanların başında geliyor. Merhum Yazıcıoğlu'nun ölümü siyasi açıdan insanlık açısından çok büyük kayba sebebiyet vermiştir" dedi.

BBP Amasya İl Başkanı Ali Kurt, "Merhum genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma programını düzenleyen, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler merhum genel başkanımızı anarken artık gözyaşları ile anmamamız lazım. Yazıcıoğlu için sempozyumlar düzenlenmesi lazım, davası anlatılmalı, tezler yazılması, doktoralar yazılmalı anmanın böyle olması gerekir demiştik ve artık bunlar teker teker olmaya başladı" diye konuştu.

Merhum Yazıcıoğlu'nun asker arkadaşı Metin Hallemoğlu da yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi:

"1988 yılında dört ay kısa dönem askerlik görevini yapmak üzere Denizli'ye hareket etmeden önce merhum genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bizim bölüğe geleceğini duyunca çok sevindim. Gençliğimizde idol olarak gördüğümüz ülkü ocakları genel başkanı ile asker arkadaşı olmak benim için çok önemli idi.  Askerde aynı bölükte 64 kişi kısa dönem asker vardı. Uzun yıllar cezaevinde yatan  karşıt görüşlü insanlar bir arada idi. Bir gün alay komutanı yanındakilere, 'ülkü ocakları genel başkanı ve dev yol, dev sol liderleri burada biz bunları aynı koğuşta nasıl yatıracağız' diye düşünmüşler ancak hiçbir tatsızlık olmamıştı. Merhum Muhsin başkana büyük saygı gösterilmişti. Kendisine gösterilen imtiyazları asla kabul etmedi. Hasta olduğu halde kendisine verilen rapora itiraz etmiş ve o halde eğitim alanına gelmiştir"

Program Yazıcıoğlu'nun hem kendisinin yazdığı hem de kendisine yazılan şiirlerin okunması, anıların anlatılması ve katılımcılara plaket verilmesi ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümünün 5. Yılı Taşova'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement