Mülteci Gencin En Büyük Hayali Milli Forma - Son Dakika
Güncel

Mülteci Gencin En Büyük Hayali Milli Forma

Mülteci Gencin En Büyük Hayali Milli Forma

Kütahya’da yaşayan Etiyopyalı mülteci atlet Fetene Alemu, Türk Milli Takımı’nın forması giymek istiyor.

20.10.2016 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da yaşayan Etiyopyalı mülteci atlet Fetene Alemu, Türk Milli Takımı'nın forması giymek istiyor.

Kütahya Dumlupınar Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi olan 24 yaşındaki Alemu, Trabzon, Bursa, İzmir ve Çorum'da yapılan yarı maraton koşularda birincilik ve ikincilik ödülleri aldığını kaydetti. Türkiye'de 4 yıldır mülteci olarak kaldığını ifade eden Fetene Alemu, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için müracaatım oldu. Şu an Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisiyim. İstanbul Zeytinburnuspor Kulübü sporcusu olarak 4 yıldır bir çok ilde yapılan yarışmalara katıldım. Yarışmalarda bir çok birincilik ve ikincilik ödülü aldı. Hedefim Türk Mili takımının formasını giyip yarışmalara katılmak. Bunun için yetkililerin ilgili ve desteğini bekliyorum" diye konuştu.

Türk bayrağını öpen Alemu, kazandığı kupa ve madalyalara gözü gibi bakıyor. Alemu, okuluna rağmen günlük antremanları hiç aksatmadığını belirtti.

Kütahya İl Göç Müdürü Fatih Tüzen de, Fetene Alemu'nun başarılı bir sporcu olduğunu belirterek, müdürlük olarak kendisine ilgi ve desteklerinin halen sürdüğünü ifade etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mülteci Gencin En Büyük Hayali Milli Forma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement