Murat Boz, CHP'den Ürgüp Belediye Başkan Adayı Oldu - Son Dakika
Yerel

Murat Boz, CHP'den Ürgüp Belediye Başkan Adayı Oldu

Murat Boz, CHP\'den Ürgüp Belediye Başkan Adayı Oldu

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde CHP’nin belediye başkan adayı Murat Boz oldu.

04.01.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde CHP'nin belediye başkan adayı Murat Boz oldu.

Ürgüp Belediyesi Kongre salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına yaklaşık 500'e yakın partili katıldı. CHP İlçe Başkanı Rafi Atlaş, aday tanıtım toplantısında Ürgüp Belediye Başkan Adayı olarak Avukat Murat Boz'un belirlendiğini açıkladı.

Atlaş, aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Kimseye verilmeyecek hesabımız yoktur. Bu böyle bilinmelidir. Seçim startını vermek için neden bu günü bekledik? Siyasi çalışmaları takip eden herkes bilir. CHP'li Belediye Başkan Adayları Parti Meclisi'nde görüşüldükten sonra belirlenen ve açıklanan bir partidir. CHP 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde iktidar olma hedefine odaklanmıştır. İlçemiz de de hedefimiz başarıya ulaşmak ve yeniden belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisine kazandırmaktır. Bugünden itibaren belirlediğimiz çalışma takvimini uygulamaya başlıyoruz. Ev, ev kapı kapı seçim çalışmalarımız yürütülecektir. Ulaşılmayan kişi, tutulmayan el kalmayacaktır. Her CHP'li kardeşimiz çalışmalarımıza katkı verecek, partimizin başarısından başka bir düşünce içinde olmayacaktır. Bir gün CHP'li Olduğumuz için vatan bize minnettar kalacak. Şimdi CHP zamanı, şimdi Ürgüp zamanı" dedi.

Aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci de, Türkiye'de son 10 yılda her alanda ciddi kayıpların yaşandığını belirtti.

Değirmenci şöyle konuştu:

"Anayasamızın 2. maddesi ' Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir' der. Ancak 10 yıl önce, 'hem laik hem de Müslüman olunmaz ya Müslüman olacaksın ya laik' diyen bir adam başımıza geçti. Yüce Dinimizin siyasetin her defasında alet edip laikliğin yıpratılması üzerine vurgulandı. Nihayetinde hep geldiğimiz noktada türban türban dedikleri örtü, ilköğretim sınıflarına kadar indi. Bir oldu bittiye geldi. Bir referandum yapıldı sözde aydınların yetmez ama evetlerin desteğiyle bir hukuk rezalet sergilendi ve hukukumuz da elden gitti. Başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere Yargıtay, Danıştay hepsi emirlerine girdi. Her sene kendi adamlarını atadılar. Parti sözcüsü her yıl arkadaşlarının atandığında dedi ki; Yüce Rabbim verdikçe veriyor. Hukukumuz da elden gitti. Sonra bir baktık ki. Sosyal devlet baştaki parmağını yaşamımızın her dilimine sokuyor kaç çocuk yapacağımıza o karar veriyor çocuğu nasıl doğuracağımıza o karar veriyor. Ne içeceğimize, ne içmeyeceğimize o karar veriyor. Kız erkek beraber oturur mu, oturmaz mı? Ona o karar veriyor. Anladık ki devletimizin sosyal bölümü de gitmiş. Kala kala Türkiye Cumhuriyetimizin elinde bir T.C kalmıştı, onu da kaldırdı. Geçenlerde hırsızı yakaladılar. Evlerden ayakkabı kutularında milyon dolarlar çıktı. Bir bakanın oğlunun evinde 6 tane çelik kasa, para sayma makinesi. Anladık ki bunlar Allah, Kitap, Peygamber deyip meğer milletin parasını, hayatını çalmışlar. Yetimin hakkını yemişler. Ama ne gariptir ki hırsızı içeriye sokmamak için direniyorlar."

Değirmenci, CHP adayları Murat Boz'a tüm Ürgüplülerin sahip çıkmasını gerektiğini dile getirerek "Ben Murat dostumuzu aday olduğu için teşekkür ediyorum partim adına ama Ürgüplü hemşehrilerime emanet edip diyorum ki; lütfen onu yalnız bırakmayın, omuzlayın. Çağdaş, demokrat, şeffaf denetlenebilir bir belediyecilik için onu seçiniz, seçtiriniz diyorum" dedi.

CHP Ürgüp Belediye Başkan adayı Murat Boz da, uzun senelerdir siyasetle uğraşan bir insan olduğunu ve mesleği gereği, her türlü siyasi görüş ve hareketten insanla tanışma, görüşme imkanının olduğunu ifade ederek "Şu bir gerçek ki; mesleki ve siyasi hayatımda savunduğum ilke ve siyasi görüşler hiçbir zaman aşırı uçlarda olmayıp her Türk vatandaşının ülkesi ve milleti için isteyeceği görüşlerle paralel oldu. Burada bulunan insanların bir çoğuyla farklı partilerde yer aldık. Ama bizim yer aldığımız partilerin farkları tamamen hizmete yönelik olup ortak paydalarımız oldukça fazlaydı. Ortak paydamızın en önemlisi ise bu ülkenin kurucusu olan Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'tü. Bizim bu ülkenin bayrağından, sınırlarından, yönetim şeklinden hiçbir derdimiz ve sıkıntımız yoktu. Ülkemizin bir dış politikası vardı ve Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Dünyada Sulh" ilkesini kendisine düstur edinmişti. Sonra birileri geldi ve bu değerlerimizle oynamaya ve bir yerlerini delmeye başladı. Sonra anladık ki burada bulunan herkes gibi, bizler aslında aynı şeyleri savunuyoruz. Farklı olanlar başkalarıydı. Zaten farklı olduklarını her icraatlarıyla belli ettiler. 11 yıldır bu ülkeyi yöneten zihniyetin, aslında bizim bu ortak değerlerimize karşı olduğunu en başından beri söyledik. Maalesef halkımızın büyük bir bölümünün temiz ve saf duygularını istismar ederek onları da bir şekilde kandırmayı başardılar. Amaçlarına ulaşmak için en yakınlarındaki insanları harcadılar, onlarla alay ettiler. Ama artık yolun sonuna geldiler" ifadelerini kullandı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Murat Boz, CHP'den Ürgüp Belediye Başkan Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement