Muratdağı'ndaki Gençlik Kampı Yeniden Kızılay'a Verildi - Son Dakika
Güncel

Muratdağı'ndaki Gençlik Kampı Yeniden Kızılay'a Verildi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Muratdağı'nda bulunan Muratdağı Gençlik ve Sağlık Kampı Tesisleri'nde inceleme yaptı.

05.04.2014 15:19

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Muratdağı'nda bulunan Muratdağı Gençlik ve Sağlık Kampı Tesisleri'nde inceleme yaptı. İnceme sonrası, Türkiye İzcilik Federasyonu hizmetine yer alan kamp alanın, tekrardan Kızılay bünyesine verileceği öğrenildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Mimtez Şimşek, Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Kolabaş, Gençlik ve Kamplar Müdürü Ayla Kaplan'dan oluşan Türk Kızılayı heyetini, Kızılay Gediz Şube Başkanı Celal Uluer ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Başkan Ahmet Lütfi Akar ve beraberindeki heyetin Türk Kızılayı tarafından 12 yıl önce kullanım amacıyla Türkiye İzcilik Federasyonu'na (TİF) verilen Muratdağı Gençlik ve Sağlık Kampı'nda incelemelerde bulunmak amacıyla geldiği bildirildi.

Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Kızılay Gediz Şube Başkanı Celal Uluer ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gediz Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen ile birlikte Muratdağı Termal Turizm Merkezi'ne giden Türk Kızılayı heyeti, burada bulunan Muratdağı Gençlik ve Sağlık Kampı Tesisleri'ni gezdi. Yapılan inceme sonrası, TİF hizmetinde yer alan kamp alanının, bakımı ve onarımı yapıldıktan sonra tekrardan Kızılay bünyesine verileceği bildirildi. Tesisin, Ege Bölgesi'nin 2 bin 320 metre ile en yüksek dağı olan Murat Dağı'nın bin 450'nci metresinde yer aldığı belirtildi.

Kontrollerin ardından Gediz'e dönen heyet, Gediz Belediyesi tarafından yapılan Adnan Menderes Yaşam Parkı'nı gezdi. Heyet onuruna verilen yemeğin ardından konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Muratdağı ve Ilıca kaplıcalarını içinde barındıran iki önemli doğal zenginliğe sahip Gediz İlçesi'nde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Genel Başkan Akar'a, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi, Gediz Ansiklopedisi hediye edildi. - Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muratdağı'ndaki Gençlik Kampı Yeniden Kızılay'a Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement