Muş'ta 2015 Yılı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta 2015 Yılı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı

Muş\'ta 2015 Yılı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı

Muş Valisi Seddar Yavuz, devletin terörle terbiye edilmek istendiğini söyledi.

30.12.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valisi Seddar Yavuz, devletin terörle terbiye edilmek istendiğini söyledi.

Şeker Fabrikası'nda 2015 yılı yatırımları değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Vali Yardımcısı Ercan Öter ve kamu kurum amirleri katıldı. Programda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, hükümetin Muş'a büyük önem verdiğini söyledi. 2016 yılında biraz daha tempoyu artırarak, yatırımlar adına daha iyi bir yıl olmasını sağlamaları gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz; "Çünkü evvelden ülkeler yarışıyordu, şimdi şehirler yarışıyor. Dünyadaki konsept değişiyor. Artık bizimde şehirlerin yarışmasına adapte olmamız gerekiyor. Şehir rekabeti son derece itici bir güç. O bakımdan sadece yatırım ve hizmetler açısından değil, ilimizin yaşanabilir bir şehir olması bakımından değerlendirmemiz gerekir. İlimiz, bölgemize göre çok büyük avantajlara sahiptir. Başta coğrafi konumu, ulaşımı, insanımızın naif ve nezaketli bir yapısı, devletine ve milletine bağlılığı, huzuru ile her açıdan ciddi avantajlarımız var. Bütün bu avantajları hep beraber iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

"ÜLKE TERÖRLE TERBİYE EDİLMEK İSTENİYOR"

Ülkenin terörle terbiye edilmek istendiğini ve Ortadoğu'da haritaların yeniden çizildiğini ifade eden Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Değerli arkadaşlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle terbiye edilmek isteniyor. Bu çok önemli bir tespittir. Başka bir konu da, Ortadoğu haritası yeniden çiziliyor. Ortadoğu'da haritalar yeniden çizilirken de Türkiye'yi içine hapsetmek, böylelikle İslam coğrafyasındaki değişikliklerden Türkiye Cumhuriyeti'nin söz sahibi olmaması stratejisi kapsamında çalışmalar ve gelişmeler yaşanıyor. Aslında hepimiz ne olduğuna dikkate etmeliyiz. Bugün Kürtler çok büyük acı içinde, Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden bir örgüt var ve maalesef Kürtlere en fazla zararı onlar vermeye devam ediyor. Bugün yaşanan hadiselerin hiçbirinin bir Kürt hadisesi olmadığını açıkça ifade etmem geriyor. Yarın bir gün daha kötü günlerle karşılaşmamak için hepimiz iyi düşünmeliyiz. O yüzden hepimizin bir kez daha aklına, vicdanına başvurması gereken günleri yaşıyoruz."

"HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN"

Daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu belirten Yavuz; "Bizim daha çok çalışmaya, üretmeye ve ürettiğimizi daha adil paylaşmaya ihtiyacımız var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son 10 yılda büyük bir devrim gerçekleştirmiştir. Bu devrim başta ülkemizin, içteki ve dıştaki düşmanlarını rahatsız etmiş ve şer güçler ittifak etmiştir. Türkiye bugün dış borcunu sıfırlamış bir ülke, artık IMF kapılarında para dilenen bir ülke değildir. Birçok hizmet ve yatırımlarını kendisi yapabilen bir ülke konumuna gelmiştir. Böyle güçlü bir ülke, hem Türkün, hem Kürtün, hem Arap'ın menfaatinedir. O yüzden dünya devletleri bölgesel kuruluşlar kurarak bütünleşirken, Ortadoğu'da etnik ve mezhepsel olarak toplumları bölmek ve kolay yutulabilir bir lokma haline getirme çabası var. Bu çabayı hepimiz görmeliyiz. Irak'a özgürlük geldi mi? Libya Kaddafi'yi arar hale geldi. Bir kez daha herkes aklını başına alsın" dedi.

"TERÖR YATIRIMLARI ENGELLEYEN EN BÜYÜK TEŞEBBÜSTÜR"

Terörün yatırımları engellediğini de söyleyen Vali Seddar Yavuz; "Gelin Türkiye'de son 10 yılda yaşanan sessiz devrimi, devletin hizmetkar olma anlayışını hep beraber anlayalım. Dünyanın hiçbir yerinde devlet kamu düzeninden vazgeçmez. Bakın hendekler kazıyorlar, barikatlar kuruyorlar. Terörle en büyük zararı yine bölge halkı görüyor. Terör özel teşebbüslerin bölgede yatırım yapmasını engelleyen en büyük tehlikedir" diye konuştu.

Toplantı, 2015 yılı yatırımlarıyla ilgili yapılan sunumun ardından sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta 2015 Yılı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement