Muş'ta Doğalgaz Vanaları Açıldı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Doğalgaz Vanaları Açıldı

Muş\'ta Doğalgaz Vanaları Açıldı

Muş’ta geçen yıl başlanan doğalgaz dağıtım şebekesi çalışmaları tamamlandı ve doğalgaz vanaları törenle açıldı.

31.03.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta geçen yıl başlanan doğalgaz dağıtım şebekesi çalışmaları tamamlandı ve doğalgaz vanaları törenle açıldı.

İlk olarak Muş Devlet Hastanesi'nin kullanmaya başladığı doğalgazın Hürriyet, Sunay, Kültür ve Saray mahallelerindeki abonelerin müracaatları ile kullanmaya başlayabilecekler. Merkeze bağlı Kıyık köyünde düzenlenen törene Belediye Başkanı Feyat Asya, Doğugaz AŞ. Genel Müdürü H. Kadir Gülüm ile vatandaşlar katıldı. Belediye personellerinin de bulunduğu törende Doğugaz AŞ. Genel Müdürü H. Kadir Gülüm, Başkan Asya'ya istasyonu tanıtarak, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, söz verdikleri bir projeyi hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı döneminde ilimizde yaptığı bir mitingde söylediği ve bizim de yerel seçim sürecinde taahhüt ettiğimiz bir hizmeti halkımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Başkan Asya, " Türkiye'nin en sert kışının yaşandığı ilimizde halkımızı doğalgaza kavuşturmak için kararlı adımlarla çalışmalarımızı başlattık. 23 Temmuz 2014 tarihinde Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'ndan alınan lisansın ardından Doğugaz firması ile yaptığımız protokol ile ilimizin doğalgaza kavuşması için çalışmalara öncülük ettik" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Doğugaz AŞ. Genel Müdürü H. Kadir Gülüm ise, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca "Muş, Bingöl, Bitlis, Tatvan ve Güroymak" şehirlerinde doğalgaz dağıtım faaliyeti yapmak üzere şirketimize verilen lisans kapsamında, 0 1 Mayıs 2015 tarihi itibariyle Muş şehrinde doğalgaz dağıtım şebekesi düzenlenmesi çalışmalarına başlanılmıştır. Binalara montajı yapılmış bulunan 605 adet servis kutusunun hitap ettiği konut sayısı 5 bin dolayındadır. Bunun yanı sıra, 2016 yılında alt yapısı tamamlanmış bu mahallelerde servis kutusu montajı yapılmamış olan talepte bulunacak binalara servis hattı yapılması çalışmalarımız devam edecek olup, 2016 yılı sonuna kadar doğal gaz kullanabilir abone potansiyelinin 8 bin 500'e ulaştırılması tarafımızca hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.

Tören vanaların açılması ve yakılan meşalelerin ardından son buldu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Doğalgaz Vanaları Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement