Muş'ta 'Savaşa Hayır' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Muş'ta 'Savaşa Hayır' Eylemi

Muş\'ta \'Savaşa Hayır\' Eylemi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, 7 Haziran seçimiyle ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de tüm halkların ve Kürt halklarının çok önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi.

25.08.2015 09:28

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, 7 Haziran seçimiyle ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'de tüm halkların ve Kürt halklarının çok önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi.

KESK Muş Şubeler Platformunun Atatürk Parkı önünde düzenlediği Savaşa Hayır eylemine katılan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, sürekli barışı zikreden herkese ve KESK üyelerine teşekkür etti. HDP'nin 80 milletvekilinin görmezden gelindiğini belirten Özkan, "Bugüne kadar bize 'neden siyaset yapmıyorsunuz, gelin neden derdinizi, tasanızı mecliste anlatmıyorsunuz?' diyenler bugün 80 vekili görmez oldular" dedi.

Elli yıllık hoşgörü ile kurulan masanın devrilmesinin o kadar kolay olmaması gerektiğini ifade eden Özkan, şöyle konuştu: "Şimdi ben buradan soruyorum; Varto'da katledilen iki sivilin annesinin, babasının, geride kalan evlatlarının ne istediğini, ne söylediğini hiç sordunuz mu? Ankara'da oturup bu savaşı yönetenler, geride kalan annenin gözyaşlarına tanık oldunuz mu? Geride kalan üç evladın hayatını nasıl idame ettireceğini düşündünüz mü? Hayır. Bakın yapmayın, 50 yıllık mücadelenin ardından fedakarlıklarla, hoşgörüyle kurduğumuz bu masayı devirmek bu kadar kolay olmamalı. Biz Türkiye halklarına bunu yapmamalıyız. Yarın dönüp halka ne diyeceğiz. Erken seçim diye bütün oyunları, bütün anayasayı, bütün hukuku alt üst edenler, yarın eken seçimde kalkıp bu halkı taaddüt edeceksiniz. Ne söyleyeceksiniz. Bugün asker annesine, bugün albayın annesine, bugün binbaşının evladına, bugün askerin annesine ve babasına, bugün burada ölen sivillerimizin annesine ne diyeceksiniz."

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELENEK HALİNE GELDİ"

Silvan'da yine sokağa çıkma yasağı kararı alındığını hatırlatan Özkan, şunları söyledi: "Sokağa çıkma yasağı kararı gelenek haline geldi. Tanklar, toplar ile sokaklara ineceklermiş, peki buradaki halk sizin halkınız değil mi? Buradaki anne baba, buradaki gençler sizin halkınız değil mi? Hiç mi görmeyeceksiniz buradaki halkında, batıdakinin de, doğudakinin de, güneydekinin de, kuzeydekinin de hepsinin aynı olduğunu. Yaradandan ötürü aynı olduğunu. Gözyaşlarının renklerinin aynı olduğunu ne zaman göreceksiniz? Biz gücümüzü halktan alan bir gelenekten geliyoruz."

HDP'li Burcu Çelik Özkan'ın konuşmasından sonra HDP İl Eş Başkanı Elif Çetinbaşı'nın da aralarında bulunduğu KESK üyeleri 5 dakika oturma eylemi yaptı. Sloganların atıldığı eylem olaysız sona erdi. Emniyet güçleri ise geniş güvenlik önlemi aldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'ta 'Savaşa Hayır' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • objektif.: salak ayağına mı yatıyonuz anlamadım . 0 0 Yanıtla

Advertisement