Müsiad Elazığ Şubesi İran Gezisini Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Müsiad Elazığ Şubesi İran Gezisini Tamamladı

Müsiad Elazığ Şubesi İran Gezisini Tamamladı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi, İran gezisini tamamlayarak kente döndü.

11.06.2014 13:13

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi, İran gezisini tamamlayarak kente döndü.

Ziyaretin gayet verimli geçtiğini aktaran İbrahim Gök, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Türkiye ziyareti esnasında İran'da olduklarını ve ziyaretlerin denkleşmesinin iki ülke açısından önemli olduğunu vurguladı. Başkan Gök, "İran ziyaretimizi önemli bir güne denk getirdik. Dün itibariyle İran Cumhurbaşkanı Ruhani Ankara'da Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştü. Biz bu heyetle kendi heyetimizin ziyaretinin çakışmasını önemsiyoruz. İran ziyaretimizde Elazığ'ın imkanlarını yeterince tanıttığımızı düşünüyorum. Ama şu anda bizimle beraber olan MÜSİAD'ın İran sorumlusu Cemal Seyyed Rasoli kardeşimiz Elazığ'da kalacağı süre içerisinde Elazığ'ın imkanlarını rapora dönüştürecek ve daha sonra İran'dan iş adamları Elazığ'a gelecek. Cemal Seyyed Rasoli kardeşimiz Organize Sanayi Bölgesi'nde 7 fabrikayı gezdi. Yarın ve diğer gün Sivrice ve Keban'ı da gezerek izlenimlerini İranlı iş adamlarıyla paylaşacak. Hazar'dan Hazer'e bir ticaret köprüsü oluşturmak gayretindeyiz İran bakir bir alan. Ambargodan dolayı sıkıntı yaşıyor. Türkiye'nin 25-30 yıl önceki hali gibi. Şimdi orada her türlü fırsatı yakalama ve bu fırsatları potansiyele dönüştürme imkanımız var. Bu açıdan baktığımız zaman İran Elazığ için çok ciddi bir önem kazanmakta, çok ciddi bir ticari potansiyel olarak ortada durmaktadır. Bu ikili ilişkilerden çok güzel sonuçlar doğacağına inanıyorum. Yakın zamanda İran'dan iş adamları Elazığ'a gelecek ve ortak paydada buluşup önemli yatırımlar yapacaklar. Ben buna inanıyorum" dedi.

"HEDEF 2015'TE 30 MİLYAR DOLAR İHRACAT"

MÜSİAD heyetiyle birlikte Elazığ'a gelen MÜSİAD'ın İran sorumlusu Cemal Seyyed Rasoli de iki ülke arasında önemli yatırımlar olduğunu söyledi. Rasoli, "İran ve Türkiye ticari potansiyeli olan ili ülke. Belirlenen ticari hedeflere ulaşabilmek için daha çok yatırım yapılmalı. İran ile Türkiye Cumhuriyeti arasında ihracat miktarı şu anda 13 milyar dolar. Yapılacak yatırımlarla bu rakam 2015 yılında 30 milyar dolara çıkabilir. İran Cumhurbaşkanı Ruhani Türkiye'ye geldi. Biz de Elazığ'dan iş adamlarımızı İran'da ağırladık. Bu tür ziyaretler vesilesiyle ticari kaynaşmalar daha da artabilir" diye konuştu.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Gök, basın toplantısının son bölümünde Van'da yapılan MÜSİAD'ın 86. Genel İdare Kurulu toplantısıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Başkan Gök, toplantıya katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya Elazığ'ın gümrük potansiyeliyle ilgili bir rapor sunduklarını ve 12 maddeden oluşan raporla ilgili Bakan Yazıcı'nın yazılı cevap göndereceğini aktardı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müsiad Elazığ Şubesi İran Gezisini Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement