Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika
Yerel

Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: "46 vatandaşımızın serbest bırakılması tabi ki sevindirici bir şey. Sürecin şu ana kadar uzamış olması hepimiz için üzüntü verici bir durumdu ama sonuç itibarıyla sağlıkları yerinde, herhangi bir can kaybı olmadan serbest bırakılmış olmalarından dolayı mutluyuz"

20.09.2014 15:14

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "46 vatandaşımızın serbest bırakılması tabi ki sevindirici bir şey. Sürecin şu ana kadar uzamış olması hepimiz için üzüntü verici bir durumdu ama sonuç itibarıyla sağlıkları yerinde, herhangi can kaybı olmadan serbest bırakılmış olmalarından dolayı mutluyuz" dedi.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ve Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol'u ziyaret eden Tezcan, partililerle bir araya geldi.

Gümüşhacıköy ve Merzifon'da 30 Mart seçimlerinde başarılı olduklarını ifade eden Tezcan, 2015 seçimlerinde Amasya'dan başlamak üzere sosyal demokratların iktidarını kurup Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapacaklarını söyledi.

Tezcan, Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "46 vatandaşımızın serbest bırakılması tabi ki sevindirici bir şey. Sürecin şu ana kadar uzamış olması hepimiz için üzüntü verici bir durumdu ama sonuç itibarıyla sağlıkları yerinde, herhangi bir can kaybı olmadan serbest bırakılmış olmalarından dolayı mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin vatandaşlarını kurtardığını ancak hükümetin IŞİD terörüne rehin düştüğünü iddia eden Tezcan, bu durumun çok acı olduğunu dile getirdi.

Ortadoğu'da uygulanan yanlış politikalar sonucunda bu durumun ortaya çıktığını savunan Tezcan, şunları kaydetti:

"Türkiye bu cehennemin, bu bataklığın ne yazık ki bir parçası haline gelmiştir. Bir an önce bu maceracı dış politikadan uzaklaşıp kendi vatandaşımızın güvenliğini tehlikeye atmayacak ve cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana yerleşik olan yurtta barış dünyada barış esasına dayalı dış politika anlayışına yeniden dönülmesi gerekir." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement