Musul'un IŞİD'ten Kurtarılması İçin Aşiretlerde Savaşacak - Son Dakika
Güncel

Musul'un IŞİD'ten Kurtarılması İçin Aşiretlerde Savaşacak

IŞİD'in işgali altındaki Musul'un kurtarılması için düzenlenen operasyona bölgesel aşiretlerden oluşan 15 bin kişilik bir askeri güç katılacak.

27.06.2016 19:09  Güncelleme: 00:27

Irak'ta Musul'u terör örgütü IŞİD'den geri alma operasyonuna kentteki aşiret güçlerinden oluşan 15 bin kişinin katılacağı bildirildi.

MİLLİ GÜVENLİK MÜSTEŞARI AÇIKLADI

Irak Milli Güvenlik Müsteşarı Falih Feyyad, Bağdat'ta yaptığı basın açıklamasında, "Musullu aşiret güçlerinden oluşan 15 bin kişi, kenti geri alma operasyonunda yer alacak." dedi.

IRAKLI KÜRTLER DE AKTİF ROL OYNAYACAK

Söz konusu güce katılacak gönüllülerin belirlenmesi ve görev dağılımıyla ilgili Bağdat'ta komite kurulduğunu bildiren Feyyad, bu gücün oluşumunda Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) de temel rolü olacağını kaydetti.

"KENTİN TÜM RENKLERİNİN KATILMASI GEREKİR"

Öte yandan Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi de, IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon güçlerinin Musullu aşiret güçlerini destekleyeceğini kaydederek, "Musul'u geri alma operasyonuna kentin tüm renklerinin katılması gerekir." dedi.

Musul\'un IŞİD\'ten Kurtarılması İçin Aşiretlerde Savaşacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'un IŞİD'ten Kurtarılması İçin Aşiretlerde Savaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Amed serhildan: Işide sikilan her kursun candir öpülür... işide her kurşun sikan el öpülür... bir işidliye gücünüz yetmiyor öldüremiyirsaniz en azindan yüzüne tükürün.... 7 3 Yanıtla
    Mr State: IŞİD İN SİLAHI BAKIMDAN NE KADAR ZAYIF OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR FAKAT YIKILMIYOR ÇÜNKÜ ORASI ALLAH TARAFINDAN KORULUNUYOR VALLAHİ ZAMANI GELECEK DÜNYAYI ELE GEÇİRECEKLER SİZ PKK LI LAR DA YOK OLUP CEHHENEME SÜRÜLECEKSİNİZ AKLIN VARSA İMAN ET ! 0 0
  • Lazziya: La olum zorlamayın siz alacaz diyenekadar Türkiye musuluda kerküğü toprak bütünlüğü yapacak 1 2 Yanıtla
  • dd: bunlar aşiret degil bunlar zafer işareti yapan solcular 0 0 Yanıtla

Advertisement