Mutso Meclisi Yatağan'da Üyeleri İle Biraraya Geldi - Son Dakika
Güncel

Mutso Meclisi Yatağan'da Üyeleri İle Biraraya Geldi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası 51. Olağan Meclis Toplantısı 9 Nisan 2013 Salı günü Yatağan Termik Santrali Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

10.04.2013 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantının ikinci bölümünde İletişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ MUTSO üyelerine " İşletmelerde Başarının Formülü ve Şirketlerde Kurumsallaşma" konulu bir seminer verdi.

Seminere Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, MUTSO Meclis Başkanı Hilmi Giresun, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcıları Şükrü Altınay, Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hilmi Giresun konuşmasına şöyle devam etti. "Genç, dinamik, üretken, çalışkan, katılımcı, üyelerine hesap veren şeffaf bir yönetim anlayışıyla, üyelerin teveccühü ile göreve geldiklerini belirterek " Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın geçmiş dönemlerinde hizmet veren tüm başkan ve üyelerinin bıraktıkları mirası daha ilerilere taşımak ve 'Oda Üye İçindir' ilkesiyle hizmet vermek amacıyla görevimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Giresun, "İki dönemden beri üyelerimize samimi, şeffaf doğru hizmet anlayışı içerisinde sadece üyeye hizmet vermeye çalışıyoruz, Yönetim ve meclis ile birlikte üye menfaati için hiçbir karşılık beklemeden gece gündüz çalışıyoruz. Meclisimiz olarak yönetime geldiğimiz andan itibaren, tüm çalışmalarımıza 'Üyelerimiz Oda İçin Değil, Oda Üyelerimiz İçin Vardır' felsefesiyle yola çıktık. Üyelerimize daha kaliteli ve daha iyi hizmet sunmak adına ve yerinde hizmet verebilmek için çabaladık ve bunun sonucu olarak da ilk olarak Yatağan, Ortaca ve Datça ilçelerimizde temsilciliklerimizi derhal hizmete geçirdik" diye konuştu.

Başkan Giresun Oda olarak 8 ilçede yaklaşık 5000 üyeye hizmet verdiklerine vurgu yaparak, "Üyelerimizi yerlerinde ziyaret edip, ortak ilçe meclis toplantıları gerçekleştirdik. Bütçelerimizi, harcamalarımızı ve yatırım düşüncelerimizi kendilerine şeffaf bir biçimde sunduk. Aynı zamanda ekonomik, kültürel, ticari konularda bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenledik. Ticaret odası olarak başladığımız hizmet dönemine 4 yıldan beri Ticaret ve Sanayi Odası olarak hem sanayicimize, hem de üyelerimize hizmet vermekteyiz" dedi.

Başkan Giresun konuşmalarını şöyle sürdürdü ,"Bugün üyelerine hizmet vermede en önemli öge olarak kabul ettikleri, çok yönlü ve profesyonel hizmet verebilecek kapasitede çağdaş bir hizmet binası durumundaki yeni oda binasını Muğla'ya kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Üyelerimize en az 50 yıl hizmet verecek, çağdaş hizmetleri hedeflediğimiz, Avrupa normlarındaki yeni hizmet binamızın yapım aşamasında katkı veren meclis üyelerimize, yönetimimize ve bizleri destekleyip bu görevlere layık gören, odamızbütçesinin ve harcamasının her aşamasını bilen, bize güvenerek harcama yetkisini veren binanın asıl sahibi olan üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

İlçe odaları ile beraber Muğla ilimizi ve ülkemizi ilgilendiren ekonomik ve sosyal konularda ortak kararlar alarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bildirdiklerine belirten Giresun,"Biz ilimiz olarak Türkiye'de bir ilki başlattık ve kalıcı hale getirdik. Bu toplantıların en önemlisi olan ve gündem maddesi de hepimizi çok yakından ilgilendiren 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren Yeni Türk Ticaret Kanunuydu. İlimiz Odaları ve Borsamızın meclis ve yönetim kurullarında oluşturdukları komisyonlar aracılığıyla, Yeni Türk Ticaret Kanununun bizleri ve iş hayatımızı etkileyecek önemli maddeleri üzerinde bir görüş oluşturarak milletvekillerimiz ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdik. Ticaret hayatımızı etkileyecek olan önemli maddelerin değişmesini sağladık" dedi

Üye bilgilendirme eğitimleri kapsamında son olarak Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel'in sunumuyla "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" konulu bir seminer düzenlediklerini de belirten Giresun, "Üyeleri son derece yakından ilgilendiren, işyerlerine parasal cezalar getiren ve hatta kapatılmasına kadar varabilecek bu kanun konusunda üyelerin mutlaka bilgi edinmeleri gerekiyor İl olarak bir ilki başlattık. 2 Rodos olmak üzere 3 Uluslararası Fuar düzenledik.Ve kıyı ticaretinin gelişmesi ve Türk Yunan ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Giresun konuşmasının sonunda "Muğla'nın sosyo-ekonomik yapısını geliştireceğine inandıklarını belirterek," Uluslararası Fuar Alanı çalışmalarımızı bitirdik. Organize İhtisas Sanayi Bölgesi, Yörük Köyü projelerimizin çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkanMuğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş 2013 yılı Ocak Şubat Mart ayları faaliyet raporu hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Başkan Karakuş'un ardından Dr. Şaban Kızıldağ MUTSO üyelerine " İşletmelerde Başarının Formülü ve Şirketlerde Kurumsallaşma" konulu bir seminer verdi.

Başarılı ve etkili bir kurumsal iletişim için kesintisiz çalışma, koşullara ayak uydurma, kişisel kalite, kurumsal kimlik ve kurumsal bütünlüğün önemine dikkat çeken Kızıldağ,"Başarılı bir kurum olmak için kurum içerisindeki her kademede liderlik olması gerekiyor.Eşit bir yönetim anlayışına sahip olmak gerekiyor"dedi.

Kurum içindeki süreçlerde gönüllülük esasına dayanmayan bir anlayışın sistemde tıkanmalara sebep olacağını ifade eden Kızıldağ, kolaylaştırma ilkesine dayanarak gerçekleştirilen eylemlerin süreç akışlarını hızlandırarak daha yüksek bir iletişimin gerçekleşeceğini belirtti.

Kızıldağ sözlerine söyle devam etti. "Bugün Türkiye'deki işletmelerin yüzde 90'ı aile şirketi pozisyonundadır. Ve bunların hepsi kurumsallaşmadan klasik yönetim anlayışı ile yönetilmektedir. Bu anlayıştan dolayı çoğu varlığını devam ettiremiyor ya da belli bir standardın üstüne çıkamıyor. Artık klasik yönetim anlayışından vazgeçip kurumsallaşarak işletmenin her alanında kurumsal kimlikte bir bütünlük sağlanmalı ve müşteri odaklı bir yaklaşım benimsenerek işletmenin marka değeri artırılmalıdır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mutso Meclisi Yatağan'da Üyeleri İle Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement