NASA, Rusya ile İşbirliğini Askıya Aldı - Son Dakika
Güncel

NASA, Rusya ile İşbirliğini Askıya Aldı

NASA, Rusya ile İşbirliğini Askıya Aldı

Amerikan havacılık ve Uzay Dairesi NASA, resmi Facebook sayfasından yayınladığı bir bildiri ile Rusya ile işbirliğini askıya aldığını duyurdu.

03.04.2014 11:43  Güncelleme: 11:58

Amerikan havacılık ve Uzay Dairesi NASA, resmi Facebook sayfasından yayınladığı bir bildiri ile Rusya ile gerçekleştirdiği birçok ortak projedeki işbirliğini askıya aldığını duyurdu.

SEBEP: RUSYA'NIN UKRAYNA TUTUMU

Yapılan açıklamada, Rusya'nın, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ihlali göz önüne alınarak, NASA'nın birçok ortak projeyi askıya alma kararı aldığı belirtildi.  Açıklamada bu kararın ABD ile Rusya'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUI) birlikte yürüttükleri çalışmayı kapsamadığı vurgulandı. NASA'nın Facebook sayfasından yapılan açıklamada, "NASA ve Roskosmos, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun güvenli ve sürekli çalışabilmesi için birlikte yürüttükleri çalışmaya devam edeceklerdir" denildi.

FACEBOOK YORUMU: SİYASET BİLİME BULAŞMAMALI

NASA'nın Facebook takipçileri yayınlanan bildirinin altına yaptıkları yorumlarda siyasetin bu tür bilimsel çalışmalara bulaşmaması yönünde fikir belirtti. Mart ayının sonunda Baykonur Uzay Merkezi'nden fırlatılan Rus Soyuz aracı ile NASA astronotu Steve Swanson, Rus kozmonotlar Alexander Skvortsov ve Oleg Artemyev ile birlikte uzaya fırlatılmış ve sonrasında UUI'ye ulaşmışlardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel NASA, Rusya ile İşbirliğini Askıya Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • MLY: RUSYA İÇİNDE ÇOKTA TIN ÇOKTA FİFİ, BEN ŞUNU BİLİRİM ŞUNU SÖYLERİM EKINOMİK ALANDA SİYASİ ALANDA ASKERİ ALANDA HER ALANDA GÜÇLÜ OLCAN ARKADAŞ NE AMERİKAYI TAKICAN NE YAHUDİLERİ... İZİN VERSELER BİZİM ÜLKEMİZDE OLACAK AZ KALDI 2023 E 3 0 Yanıtla

Advertisement