Nazım Hikmet Şebekesi 1 Milyon 100 Bin Liraya Mal Olacak - Son Dakika
Güncel

Nazım Hikmet Şebekesi 1 Milyon 100 Bin Liraya Mal Olacak

Nazım Hikmet Şebekesi 1 Milyon 100 Bin Liraya Mal Olacak

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kayapınar bölgesindeki yeni yerleşim alanlarından biri olan Nazım Hikmet Caddesi'ne yağmur suyu ve kanalizasyon şebekesi döşüyor.

12.11.2015 16:22

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentin yeni yerleşim alanlarında altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Atıksu Kontrol ve Ruhsat Denetleme Daire Başkanlığı bünyesinde başlatılan "Diyarbakır Kent İçi Abone Bağlantı Hattı ve Kısmi Kanalizasyon Yapım İşi"nin bir parçası olarak yürütülen çalışmalar yeni yerleşim alanlarından Mezopotamya Mahallesi Nazım Hikmet Caddesi'nde devam ediyor.

DİSKİ Atıksu Kontrol ve Ruhsat Denetleme Daire Başkanı Turan Polat, Nazım Hikmet Caddesi üzerinde 1400 metre uzunluğunda altyapı çalışması başlattıklarını söyledi. Polat, aynı hat içerisinde 800 milimetre çapında yağmur suyu, 300 milimetre çapında kanalizasyon şebekesi borularının kullanıldığını kaydetti. Çalışmanın maliyetinin 1 milyon 100 bin lira olduğunu söyleyen Polat, aralık ayı içerisinde projenin tamamlanacağını bildirdi.

25 bin metre kanalizasyon şebekesi döşendi

"Diyarbakır Kent İçi Abone Bağlantı Hattı ve Kısmi Kanalizasyon Yapım İşi" kapsamında kent içinde pek çok mahalle, cadde ve 5 kırsal ilçede çalışma yürütüldü. Sözleşme bedeli 7 milyon 261 bin lira olan projeyle ( Selahaddin Eyyubi, Mahabad, Fırat ve Nazım Hikmet Caddesi'yle birlikte) 22 bin 383 metre kanalizasyon şebekesi döşenmiş olacak. Böylelikle toplamda 25 bin metre kanalizasyon şebekesi, 20 bin metre abone bağlantısı gerçekleştirilmiş olacak.

Çalışma kapsamında daha önce İstasyon ve Akkoyunlu Caddesi'nin içinde yer aldığı bölge ile Karaçalı, Talaytepe, Çölgüzeli mahalleleri, Serapgüzeli mezrası, Alipınar Mahallesi'nde bulunan Otogalericiler Sitesi'nde, Kulp, Lice, Silvan, Ergani ve Çermik (abone bağlantısı) ilçelerinde kanalizasyon şebekesi döşendi. Bu iş kapsamında ayrıca şehrin yeni yerleşim bölgelerinde kanalizasyon abone bağlantıları yapıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Nazım Hikmet Şebekesi 1 Milyon 100 Bin Liraya Mal Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement