Neü Gönüllü Elçilerini Uğurladı - Son Dakika
Yerel

Neü Gönüllü Elçilerini Uğurladı

Neü Gönüllü Elçilerini Uğurladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Konya ve civarındaki Selçuklu eserlerine yönelik uluslararası yaz okulu sona erdi.

13.08.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Konya ve civarındaki Selçuklu eserlerine yönelik uluslararası yaz okulu sona erdi.

Tamamen İngilizce olarak 1 ay süreyle devam eden programa; Amerika Birleşik Devletleri, Bosna Hersek, Mısır, Malezya gibi dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye'den kursiyerler katıldı. Kursiyerlere Konya'nın Selçuklu sanatı ve mimarisi tanıtılarak, geleneksel İslam sanatları teorik ve uygulamalı olarak öğretildi. Konya müzeleri ile beraber Akşehir, Aksaray, Beyşehir ve Karaman gibi Selçuklu'nun diğer önemli merkezlerine düzenlenen gezilerle eserler yerinde incelendi. Konya'nın tarihi güzelliklerini yerinde inceleyen kursiyerler, ülkelerinde gönüllü turizm elçiliği yapmış olacak. Kentin gerek el sanatları ve mimarisini, gerekse kültürünü ülkelerine döndüğünde anlatacak olan kursiyerler, böylece Konya'nın tanıtımına katkı sağlamış olacak. Kursiyerler ayrıca geleneksel sanatlarımızdan olan hüsnü hat, tezhip, minyatür, ebru, cilt, çini, kalemişi, musiki alanlarında çalışmaların yapılarak faaliyetlerin yürütüldüğü Konya'daki Destegül Güzel Sanatlar Merkezinde de ünlü hattat Dr. Hüseyin Öksüz'le de bir araya gelme fırsatı buldu.

NEÜ'NÜN YABANCI UYRUKLU HOCALARI DERS VERDİ

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Yabancı Diller Yüksek Okulundaki (YADAM) hocalarla beraber NEÜ kadrosundaki yabancı uyruklu hocalar da programda ders verdi. 3ETCS kredilik eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Kursiyer Terri Erickson Harper Radwa'ya sertifikasını Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, kursiyer Mahmoud Elfardy'e sertifikasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, kursiyer Fatih Yücel'e İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten, kursiyer Salma Mustafa Azzam'a ise sertifikasını Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ece Sarıgül takdim etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Neü Gönüllü Elçilerini Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement