Batman ve Şırnak'ta Nevruz Kutlamalarında Ortalık Karıştı, Yaralılar Var - Son Dakika
Güncel

Batman ve Şırnak'ta Nevruz Kutlamalarında Ortalık Karıştı, Yaralılar Var

Batman ve Şırnak'ta HDP ve DBP tarafından düzenlenen Nevruz etkinliklerinde olaylar çıktı. Atılan taşlar nedeniyle 4 polis ile 5 yaşındaki bir çocuk yaralandı.

19.03.2015 15:00  Güncelleme: 18:35

Batman ve Şırnak'ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından düzenlenen Nevruz etkinliklerinde olaylar çıktı. Şırnak'taki kutlamalarda önlem alan polise taşlı saldırıda, 4 polis ile 5 yaşındaki bir çocuk yaralandı.

HALAY VE PİKNİKLE BAŞLADI

Şırnak'ta Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleştirilen ve HDP Şırnak milletvekilleri Hasip Kaplan ile Selma Irmak'ın da yer aldığı kutlamalara yöresel giysileriyle katılan vatandaşlar, şarkılar eşliğinde halay çekti. Bazı aileler de aynı zamanda piknik yaptı.

40-50 KİŞİLİK PROVOKATÖR GRUP POLİSE SALDIRDI

Bu sırada kutlamaları provoke etmek isteyen, terör örgütünü simgeleyen bayrak ve flama taşıyan 40-50 kişilik grup arama noktasındaki polise taşla saldırırken, gruba tazyikli su ile müdahale edildi.

4 POLİS VE 1 ÇOCUK YARALANDI

Atılan taşlar nedeniyle 4 polis ile 5 yaşındaki bir çocuk yaralandı. Yaralılar Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, nevruz kutlamaları kapsamında çıkan olaylarda 4 polis ile 5 yaşındaki bir çocuğun yaralandığı belirtilerek, "19 Mart 2015 Perşembe günü ilimiz Bahçelievler Mahallesi Elif Sokak karşısında bulunan Nevruz kutlama alanında, kutlamaları provoke etmek isteyen, yasadışı PKK flaması taşıyan 40-50 kişilik bir grup, arama noktasında görevlerini yapmaya çalışan polislerimize taşlı saldırıda bulunmuştur. Görevlilerimizce tazyikli su ile müdahale edilerek grup dağıtılmıştır. Atılan taşlardan 4 görevlimiz ve 5 yaşındaki bir çocuk yaralanmıştır. Yaralılara ilimiz devlet hastanesinde gerekli müdahale yapılmıştır" denildi.

BATMAN'DA POLİS ARACI YAKILDI

Batman'da ise Pazaryeri Mahallesi'nde düzenlenen kutlamalar sırasında yüzleri maskeli bir grup lastik yakıp, Batman- Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı. Grup, polis araçlarının yanı sıra yoldan geçen bir ambulans ile cezaevi aracını da taşladı. Cezaevi aracının camı atılan taşlar nedeniyle kırılırken, sürücü zor anlar yaşadı.

Göstericilerin attığı molotofkokteylinin isabet ettiği bir polis aracı kısa sürede kullanılamaz hale geldi.

Polisin geri çekilmesini isteyen Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile Güvenlik Şube Müdürü İrfan Çubukçu ile tartıştı. Başkan Özdemir, polislerle bir süre görüştü. Bu sırada Çevik Kuvvet polis amiri çıkan olaylara tepki gösterdi. Polis arabasının yanı sıra bölgede bulunan bir çok sivil aracın da camları kırıldı.

10 GÖSTERİCİ YARALANDI

Göstericiler zaman zaman basın mensuplarını da hedef alarak taşla saldırdı. Yüzü kapalı grup belli aralıklarla polise taş atmaya devam ediyor. Bu arada, ilk belirlemelere göre 10 göstericinin çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi.

MUŞ'TA DA OLAYLAR ÇIKTI

Muş'ta düzenlenen nevruz kutlamaları sonrası izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

İstasyon Caddesi Nevruz Alanı'nda düzenlenen kutlamalar sonrası çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup, cadde boyunca yürüyüş yapmak istedi. Emniyet güçleri tarafından yapılan uyarıları dikkate almayan gruba toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) tarafından tazyikli su ile müdahale edildi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Nevruz Komitesi üyelerinin devreye girmesiyle grup dağıldı.

Batman ve Şırnak\'ta Nevruz Kutlamalarında Ortalık Karıştı, Yaralılar Var
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batman ve Şırnak'ta Nevruz Kutlamalarında Ortalık Karıştı, Yaralılar Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (84)

  • Kürt ismail: Bu güzel vatanı emniyet güçlerine hainlik yapanları allah ıslah etsin bir kürt olarak şunı söylemeyi istiyorum ne olur arkadaslar pkk denen dinsizlerle müslüman kürtleri ayırt edelim ve günahlarına girmeyelim allah rızası için şimdiden allah razı olsun allah birliğimizi ve beraberliğimizi ayıranları helak etsin ınutmayalımki hepimiz elhmdlh müslümanız 92 22 Yanıtla
  • DELİ KURT: İNADINA AKP, İNADINA ÇÖZÜM DİYEN, EY ZAVALLILAR NERDESİNİZ? 46 7 Yanıtla
  • türk: VATAN HAYİNLERİ. . . ALLAH POLİSİ ASKERİ KORUSUN. . 34 16 Yanıtla
  • BoZKurT: Ulan vatan hayinleri şimdi MHP başta olsaydı size gün yüzü bile göstermezdi ama siz AKP'ye dua edin sizi adam yerine koyuyor. 19 23 Yanıtla
  • NECO: Bayrağa bu saygısızlıklar yetti, ne biçim yönetim bu, yazıklar olsun, TSK ne içinsin. . . 37 3 Yanıtla
  • hakann: Batman Şırnak Hakkari Tunceli Mardin, bu iller Türkiye yemi bağlı, şayet bagliysa neresinden bağlı. Bağlı değilse Türkiye polisleri orada ne yapıyor. Yakında Türkiyeyi güneydoğu ya baglamasinlar dikkat edin 36 2 Yanıtla
  • hoffggh23: Sayın Cumhurbaşkanım artık bunları gerçekten çok şımarttınız . . . Hep alttan alalım dedik , Kardeşimiz dedik , Haklarını hukuklarını verelim dedik biz yüz verdikçe astarını istediler . . . Artık iç savaşsa savaş Müslüman Olan Kürtlerde Devle Osmaniyye çatısı altında mümin Türkler ile bu kafirlere haddini bildirmeye hazırdır. Bu kafir pkk'lılar koyu İslam düşmanı ateist-komünist pisliklerdir. 15 21 Yanıtla
  • hebun: Nevrozda polisin ne isi var. Provakotor olan polisdir 14 22 Yanıtla
  • Gerçekler !: Bu ülkenin ekmeğini yiyip ihanet eden bir gün o ekmeği yediği yerden kurşunu yer ! 22 11 Yanıtla
  • Batmanlı: Vatan hainleri işiniz gücünüz karıştırmak zaten yeter be yeter sizden çektiğimiz. Polislere ve askerlere ve bayrağa kurban olun inşallah 20 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement