Nevşehir'den İlk Hac Kafilesi Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'den İlk Hac Kafilesi Uğurlandı

Nevşehir\'den İlk Hac Kafilesi Uğurlandı

201 hacı adayı ve 9 görevliden oluşan kafile uçakla Medine'ye hareket etti.

09.09.2014 20:47

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'ndan, bu yıl kutsal topraklara ilk hac kafilesi uğurlandı.

201 hacı adayının yanı sıra 9 görevliden oluşan 210 kişilik kafile, yakınlarıyla havalimanına geldi. Heyecanlı oldukları gözlenen hacı adayları havalimanındaki işlemlerini tamamladı, yakınlarıyla helalleşti.

Kutsal topraklara gitmek için 8 yıl beklediğini belirten Meliha Altun, "Allah bu sene nasip etti. İnşallah hayırlı şekilde gidip geleceğim. Allah sizlere de nasip etsin" dedi.

Hac Kafilesi Başkanı Aksaray İl Müftü Yardımcısı Süleyman Şahin ise hac eğitim seminerlerini tamamladıklarını, şimdi ise uygulamaya başladıklarını söyledi.

Haccı eksiksiz şekilde yapıp dönmeyi hedeflediklerini belirten Şahin, "201 hacı ve din görevlimizle inşallah buradan bugün Medine-i Münevvere'ye uçacağız. Orada kalacağımız 8 günün ardından hacılarımıza Mekke'de bu yılki haccımızı eksiksiz şekilde yaptırıp dönmeyi hedeflemekteyiz" diye konuştu.

Havalimanı Müdürü Mehmet Muslu ise iki yılın ardından Nevşehir'den hac uçak seferlerinin tekrar başladığını belirtti.

Hac seferleri için tüm önlemlerin alındığını belirten Muslu, " Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Nevşehir'den havalimanımızdan kalkacak uçakla Medine'ye gidecek hacı adaylarımız için tüm güvenlik önlemlerimizi aldık. Hacı adaylarına mescitlerimiz yeterli gelmeyeceği için müsait bir salonumuzu namaz kılabilmeleri için hazır hale getirdik" şeklinde konuştu.

Muslu, Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'ndan her yıl kutsal topraklara düzenli şekilde uçak seferleri gerçekleştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra uçak, Medine'ye hareket etti. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nevşehir'den İlk Hac Kafilesi Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement