Niğde'de Seçimlerle Birlikte 23 Belediye Kapanacak - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Seçimlerle Birlikte 23 Belediye Kapanacak

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile birlikte 2014 yılı Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Niğde'de 23 belediye kapanacak.

20.12.2013 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile birlikte 2014 yılı Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Niğde'de 23 belediye kapanacak.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2011 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre nüfusu 2 binin altında olan Niğde merkeze bağlı Bademdere, Çavdarlı, Çayırlı, Dikilitaş, Hacıbeyli, İçmeli, Kitreli,Koyunlu, Ovacık, Gölcük, Yeşilyurt, Elmalı, Kayırlı beldesi olmak üzere 13 belediye Çamardı ilçesine bağlı Burç belediyesi, Ulukışla ilçesinde Çiftehan, Yeniyıldız ve Darboğaz, Bor ilçesinde Karanlıkdere ve Yakacık beldeleri Altunhisar ilçesinde ise Hasandağı Ulukışlası ve Çömlekçi belediyeleri 30 mart 2014 yılından itibaren köy statüsüne düşürülerek belediyelik sistemleri kapatılacak. Niğde merkeze bağlı Fertek Belediyesi ise Niğde merkeze bağlı mahalle olacak.

2014 yılı Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde belde statüleri sona ererek belediyeleri kapanacak olan beldelerin bir bölümü köy statüsüne dönüşecek. Niğde Merkeze mahalle olarak bağlanan Fertek Belediyesi merkez belediye başkanlığı seçimlerinde oy kullanacak. Köy statüsüne düşen beldelerdeki vatandaşlar ise mahalli idareler seçimlerinde köy muhtarlığı için oy kullanacaklar. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de Seçimlerle Birlikte 23 Belediye Kapanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement