Nijer Büyükelçisinden Başkan Şahin'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Nijer Büyükelçisinden Başkan Şahin'e Ziyaret

Nijer Büyükelçisinden Başkan Şahin\'e Ziyaret

Nijer’in Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaya Danmaradı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak,“Türkiye’yi daha iyi tanımak istiyoruz.

18.07.2014 18:45

Nijer'in Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaya Danmaradı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak," Türkiye'yi daha iyi tanımak istiyoruz. Türkiye'nin sadece Ankara'dan ibaret olmadığını biliyoruz. Bunun için bugün Gaziantep'e geldik" dedi.

Sanayisi ve ticaret ile ön plana çıkan Gaziantep'e büyükelçi ve konsoloslukların ziyaretleri devam ediyor. Bu çerçevede kentte bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Nijer Büyükelçisi Danmaradı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'den kent ile ilgili bir takım bilgiler aldı.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaretti önemsediğini vurgulayan Danmaradı, "Bizlere yoğun çalışmalarınız arasında zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi Nijer ve Türkiye arasında çok şeyler yapıldı. İki halkı birbirine yakınlaştırmak için önemli adımlar atıldı ve büyük çalışmalar yapıldı. Biz bu çalışmalarla anladık ki sadece Ankara'da kalmak bizim için yeterli fakat Türkiye'yi tamamen tanımak için Ankara dışında temaslarda da bulunmamız gerekiyor. Bunun için Ankara dışındaki illerde de çalışmalar sürdürüyoruz" diye konuştu.

Ülkesindeki işadamlarına Türkiye'yi anlatmak istediğini ifade eden Danmaradı, "Bizim iş adamlarımıza daha fazla fırsat vermek istiyoruz. Bunun açıdan ihracat ve limanlarla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için Mersin, Adana gibi şehirlerde iki gün çalışmalarda bulunduk. Türkiye ve Nijer arasında neler yapılabilir bunları öğrendik. Bu çalışmalarla birlikte ülkemizdeki iş adamlarını bilgilendirip gerekli yönlendirmeleri yapacağız. Bizim ziyaretimizin genel amacı tamamen bu konular. Bizi ziyaret için kabul ettiğiniz ve de bizim ülkemize önem verdiğiniz için sizlere halkım adına çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Büyükelçi Adam Abdoulaya Danmaradı, Ankara'da gerekli bakanlıklarla ve kurumlarla görüşüp Nijer'deki belediyelerle birlikte hangi çalışmalar ve projeler yapılabilir, geliştirilebilir konusunda bilgi alışverişinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Nijer ile ilişkilerin son 12 yılda AK Parti iktidarıyla beraber çok güçlendiğini ifade eden Şahin ise, bu ilişkilerin şu an en güçlü dönemini yaşadığını söyledi. Gelinen noktayı en üst seviyeye taşımak istediklerini aktaran Şahin, "İşbirliğini her yönden geliştirmek istiyoruz. Ekonomik yönden, ticari yönden, kültürel yönden, sosyal yönden güçlendirmek gerekiyor. Bu konulardan bir tanesi de şehirlerin kendi içlerinde kalkınması gerekiyor. Çünkü kalkınma yerelde başlıyor, demokraside yerelde başlıyor. Bu bakımdan bizlere düşen görevde Nijer'deki yerel yönetimler birlikte ortak projeler üretebilme, ortak çalışmalar yapabilmek. Bunun için elimizden gelen ne varsa iş birliğine hazırız" dedi.

Ziyaret sonrası Başkan Şahin, büyükelçiye kahve takımı hediye ederken, büyükelçi Danmaradı ise, başkana ülkesinin yöresel figürlerinden olan kılıç temalı bir tablo hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nijer Büyükelçisinden Başkan Şahin'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement