Niksar'da Balkan Türkleri Derneği Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Balkan Türkleri Derneği Kuruldu

Niksar\'da Balkan Türkleri Derneği Kuruldu

Tokat’ın Niksar ilçesinde yaklaşık 800 kişinin katılımıyla Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kuruluş tanıtım toplantısı yapıldı.

21.03.2014 15:03

Tokat'ın Niksar ilçesinde yaklaşık 800 kişinin katılımıyla Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kuruluş tanıtım toplantısı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı Leylekli Köprü Cumhuriyet Çay Bahçesi'nde yapılan tanıtım toplantısına 800 kişinin üzerinde geniş katılımın olması dikkat çekti. Toplantıda ilk olarak birer selamlama konuşması yapan eski Milletvekili Bekir Sobacı ve emekli öğretmen Basri Baştürk, muhacirliğin tarihi dönemini, Niksar'a geliş ve yerleşme süreçleri hakkında bilgiler verdiler.

Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Kurucular Kurulu Başkanı Niksar esnaflarından Hacı Akdemir, ilçede böyle bir derneğin kurulmuş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dernek Başkanı Hacı Akdemir, yeni kurulan derneğin, birliğe, beraberliğe ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını dileyerek, tüm vatandaşları derneğe üye olmaya davet etti.

Çok büyük bir katılımın olduğu tanıtım toplantısına AK Parti İlçe Başkanı Hacı Murat Keleş ve MHP İlçe Başkanı Avukat Tamer Arslan da iştirak ederek yeni derneğin hayırlı olması dileklerinde bulundular.

Toplantı Çilhane İmamı Ali Koç'un yaptığı duanın ardından sona erdi.

Kurucu Başkanlığını Hacı Akdemir'in yaptığı Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kurucu yönetimi ise şu isimlerden oluşuyor: Mustafa Çakmak, Bayram Taşova, Erdal Taşdan, Lütfi Zal, Hayrettin Yılmaz, İbrahim Arpa, Hüsamettin Çelik, Serdal Durmaz, İbrahim Arslanyürek, Ali Koç ve Kadir Üstün. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Balkan Türkleri Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • AHMET ÖZDEMİR: ECDADININ ÖRF VE ADETİNİ DEVAM ETTİREN KÜLTÜRÜNÜ YAŞATAN DEĞERLİ HEMŞERİLERİM BİRLİK VE BERAHEBERLİĞİNİZ DAİM OLSUN ALLAH BİRLİK VE BERAHABERLİĞİNİZİ BOZMASIN.BENDİMDE DEDEM KAYALAR KOZLU KÖYÜNDEN GELMİŞ VE TAŞOVANIN GÜVENDİK(HERİZDAĞ)KÖYÜNE YERLEŞMİŞ KOCA MEHTİ DİYE TANINIR BEN AHMET ÖZDEMİR SUŞEHRİ ZİRAAT BANKASI MÜDÜRÜYÜM SUŞEHRİNE İŞİNİZ DÜŞERSE HER ZAMAN KAPIM AÇIKTIR. ALLLAHA EMANET OLUN 0 0 Yanıtla

Advertisement