Öcalan Sürecin Arkasında - Son Dakika
Güncel

Öcalan Sürecin Arkasında

Öcalan Sürecin Arkasında

İmralı'da Leyla Zana ve Sırrı Süreyya Önder ile görüşen PKK lideri, daha önce ‘tarihi’ diye övdüğü çözüme çerçeve yasası için herkese teşekkür etti, çözüme yönelik iradesinin güçlenerek sürdüğünü söyledi.

10.07.2014 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Sayın Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sayın Sırrı Süreyya Önder, İmralı'da cezaevinde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşmelerinin detayını bir basın açıklamasıyla duyurdu. HDP'den yapılan açıklamaya göre görüşme 3,5 saat sürdü.

Açıklamaya göre Öcalan, Meclis'ten geçen müzakere çerçeve yasasına destek ve öneri veren herkese teşekkür etti. Bunun 'büyük barış'ın sağlanması için başlangıç olduğunu söyledi.

Öcalan, bundan sonrasında önemli olanın "Bu çerçeve yasanın ruhuna ve içeriğine uygun yasal düzenlemeler ve pratik uygulamalarla hayatiyet bulmasını sağlamak" olduğunu belirtti.

'Kazanan tüm halklar olacak'

Öcalan sürecin arkasına koyduğu iradenin güçlenerek devam ettiğini söyledi. Hükümet ve Meclis'in zaman geçirmeden gerekli komisyonları ve izleme kurulu başta olmak üzere diğer yapılanmaları hayata geçirmesi gerektiğini söyledi. Bu tutumun baskı ve provokasyon girişimlerini de boşa çıkaracağını ifade etti. Öcalan "Unutulmamalıdır ki bu sürecin sonunda kazanan bütün halklar olacaktır" dedi.

Rojava'ya destek vurgusu

PKK lideri, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'le PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı güçler arasındaki çatışmalarla ilgili de mesaj verdi. HDP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Öcalan demokratik çözüm sürecini başlattığı günden bugüne değin geçen sürede yaptığı bütün görüşmelerde ısrarla Kürt Ulusal Kongresinin toplanması ve ulusal birliğin sağlanması gereğine işaret ettiğini vurguladı ve "Bölgede yaşanan gelişmeler bu tespit ve önerimin ne kadar hayati olduğunu açık bir biçimde ortaya koymuştur" diyerek, kongrenin biran önce toplanması gereğine işaret etti."

Kaynak: Aljazeera

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement