Ödemiş'te Atlar 8 Mart ve 18 Mart Adına Yarıştırıldı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Atlar 8 Mart ve 18 Mart Adına Yarıştırıldı

Ödemiş\'te Atlar 8 Mart ve 18 Mart Adına Yarıştırıldı

Ödemiş Rahvan At Yetiştiricileri ve Binicileri Derneği’nin öncülüğünde, Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına rahvan at yarışları düzenlendi.

09.03.2015 15:06

Ödemiş Rahvan At Yetiştiricileri ve Binicileri Derneği'nin öncülüğünde, Ödemiş Belediyesi'nin katkılarıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına rahvan at yarışları düzenlendi.

Ödemiş çıkışındaki Demircili Mahallesindeki pistte düzenlenen yarışlara İzmir'in ve Ege Bölgesi'nin dört bir yanından 100'ü aşkın at ve binicileri katıldı. Yarışlar minikler, tozkoparan, 3'lü taylar, 4'lü taylar, taze beşli, küçük orta, büyük orta, başaltı, baş ve ithal atlar A ve B gruplarında düzenlendi. Geleneksel etli pilav ikramının yapıldığı yarışlarda Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ali Hadim at sırtında tribünleri selamladı.

Ata sporunu yaşatan yarışseverlere teşekkür eden Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Geçen yıl seçilmeden önce katıldığımız yarışlarda sözler vermiştik. Ata sporumuz için gerekli altyapıyı sunacağımızı ve yeni bir pist oluşturulacağını açıklamıştık. Yer arayışlarımız devam ediyor. Elimizde 20 bin-30 bin metrekarelik yerler var. Bunlar üzerinde çalıştığımızda 500-550 metrelik pistler ortaya çıkıyor. Standart ise 650 ila 800 metre arasında. Hele ki 800 metrelik mesafeyi yakaladığımızda artık federasyonun desteğini almamız mümkün. Onun için yanındaki birkaç parseli birleştirip at yarışı sevdalılarımıza mutlaka yer tahsisi yapacağız. Sadece yer tahsisi değil tesisleri de oluşturacağız. Eğer ki Türkiye'nin dört bir yanından insanlarımız bu sevdayla Ödemiş'e geliyorsa, sizler bu atlara bu kadar güzel bakıyorsanız biz de gerekli her adımı atacağız. Ödemiş bu sporla Türkiye'de tanınıyor. Biz ata sporlarımızın hepsinin yanındayız. Deve güreşinde, boğa güreşinde de desteğe hazırız. Tüm yarışçılara başarılar diliyorum" dedi.

Heyecanlı geçen yarışların ardından kategorilerinde dereceye girenlere kupaları Başkan Badem, belediye meclis üyeleri ve AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Ali Hadim tarafından takdim edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Atlar 8 Mart ve 18 Mart Adına Yarıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement