Okul Sporları Yenişehir'i Şenlendirdi - Son Dakika
Yerel

Okul Sporları Yenişehir'i Şenlendirdi

Okul Sporları Yenişehir\'i Şenlendirdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri spora teşvik etmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği ‘Okul Sporları Şenliği’ Yenişehir’de eğlenceli ve coşkulu anlara sahne oldu.

11.03.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin gençleri spora teşvik etmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği 'Okul Sporları Şenliği' Yenişehir'de eğlenceli ve coşkulu anlara sahne oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Yenişehir Spor Salonu'nda yapılan şenliklere 15 okuldan 1250 öğrenci katıldı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun marşlarıyla renklenen şenliğin açılışında Yenişehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Kastamonu yöresi oyunlarını sergiledi, Yenişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün karate ekibi de özel bir karate gösterisi yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, öğrencilere "Yeşil Beyaz Bursa" tezahüratları yaptırarak başladığı konuşmasında, sporcu nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bursa'nın her ilçesinde, sporun teşvik edildiği faaliyetlerinin sürdüğünü anlatan Başkan Altepe, daha önce Harmancık, Nilüfer, Osmangazi, Mudanya, Gürsu ve Kestel'de büyük ilgi gören şenliklerin, Yenişehir'de de öğrencilere hem eğlence hem de spor imkanı sunduğunu ifade etti.

Başkan Altepe, spor yapan insanları sağlıklı bir yaşamın beklediğini vurgulayarak, "Gençlerimizin sağlıklı yaşamalarını, iyi alışkanlıklar edinmelerini ve kendilerini en iyi şekilde geliştirmelerini istiyoruz. Yenişehir'in eksiklerini Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir'in yanında. Sağlıklı bir gençlik ve 7'den 70'e herkesin spor yapması için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin spora en çok yatırım yapan belediye olduğunu anlatan Başkan Altepe, "Bugün Bursa genelinde 200 bine yakın gencimiz spor yapıyor. Yenişehir'den çıkacak olan sporcularımızın da olimpiyatlarda Yenişehir'i ve Bursa'yı başarıyla temsil etmelerini istiyoruz. Yenişehir ve Bursa'nın değerlerine sahip çıkmak ve en güzel şekilde örnek olmak Yenişehirli gençlerimizin görevi. Bizler de bu konuda gerekeni yapıyoruz" dedi.

Sporun genç nesli, kötü alışkanlıklardan uzak tutacağına değinen Başkan Altepe, "Gençlerimizi önemsiyoruz. İdealist bir gençlik yetiştirelim istiyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için ne yapsak az. Bu ülkenin hedefleri var. Sağlıklı toplumları oluşturmak için kentlilik ve spor bilincini önemsemeli, örnek bir nesil yetiştirmeliyiz. Gençler kazansın, bizler de daha çok çalışalım" diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, spor şenliğiyle Yenişehir'de Büyükşehir Belediyesi ile bir ilke daha imza atıldığını söyledi. Başkan Altepe'ye ilçeye hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Çelik, Yenişehir Spor Salonu'nun 2015 yılında yenileneceğini müjdeledi ve çocukların sporla kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları bakımından da etkinliğin önemini vurguladı.

Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz da Başkan Altepe'nin öncülük ettiği çalışmalarla çocukların ve gençlerin spora teşvik edildiğini vurguladı. Yılmaz, ilçeye kapsamlı bir spor alanı kazandırmak istediklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürvekili Mustafa Bilici ise Bursa'da spora büyük yatırımlar yapan Başkan Altepe'yi tebrik ederek, "Gençlerimizin geleceğe daha güzel ve emin adımlar atmalarını istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapıyor, gençlerimizin de bu hedefe istekle koşmalarını istiyoruz" dedi.

Programda Yenişehir Akçeşme İlk Okulu Öğrencisi Ahmet Ertuğrul, Yenişehir'de gençlere sporu yaşam biçimi haline getirmeleri konusunda destek veren Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Yenişehirli karatecilerin Başkan Altepe ile protokol üyelerine çiçek verdiği program, coşkulu görüntülere imza attı. Başkan Altepe, konuşmasının ardından, kentteki yatırımlara ithafen 'İpekböceği' ve 'Timsah' isimleriyle gruplandırılan öğrenciler arasında yapılan yarışmanın startını verdi. Yarışmanın ardından Büyükşehir Belediyespor Kulübü Karizma Şov Grubu'nun özel basketbol gösterisi nefes kesti. Program, yarışmalara katılan öğrencilere madalyalarının verilmesiyle sona erdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okul Sporları Yenişehir'i Şenlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement