Ömer Çelik: Başkanlık Sistemi Parlamenter Sistem Gibi Meşru Bir Sistemdir (3) - Son Dakika
Güncel

Ömer Çelik: Başkanlık Sistemi Parlamenter Sistem Gibi Meşru Bir Sistemdir (3)

"türkiye AB İLİŞKİLERİ SADECE MÜLTECİ MESELESİ ÜZERİNDEN TANIMLANIYORMUŞ GİBİ BU SON DERECE YANLIŞ" Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik Türkiye AB ilişkilerine ilişkin, "Sanki Türkiye AB ilişkileri sadece mülteci meselesi üzerinden tanımlanıyormuş gibi bu son derece yanlış olur.

04.02.2016 16:25

"türkiye AB İLİŞKİLERİ SADECE MÜLTECİ MESELESİ ÜZERİNDEN TANIMLANIYORMUŞ GİBİ BU SON DERECE YANLIŞ"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik Türkiye AB ilişkilerine ilişkin, "Sanki Türkiye AB ilişkileri sadece mülteci meselesi üzerinden tanımlanıyormuş gibi bu son derece yanlış olur. Bu Türkiye açısından kabul edilemeyecek bir yaklaşım. Göçmen meselesine indirgenmiş bir yaklaşımın ortaya çıkmaması gerekir" dedi.

"EN SON MARDİN'E DEFALARCA AMBULANSLAR GİDİYOR YARALILAR ÇIKIP AMBULANSLARA GELMİYOR"

Cizre'deki yaralı tartışmalarına ilişkin Çelik şu ifadeleri kullandı: "Bununla ilgili bizleri kim arıyorsa telefonlarına çıkıyoruz. Hiç kimsenin sağlık hizmetine engel olunamaz. Büyük, sorunu bir tablo var önümüzde. Cenazeler alındıktan sonra defnedilmiyor. Belli bir siyasi propaganda için belli yerlerde bekletiliyor. Sahadan bizim yanlış bilgilendirildiğimiz eleştirileri geliyor. Fakat, sahayı çok iyi takip ediyoruz. En son Mardin ile ilgili gündeme gelen tartışmada ise defalarca ambulanslar gidiyor. Ne yaralılar çıkıp ambulanslara gidiyor. Ne de teröristler buna müsaade ediyor. Sürekli ateş ediliyor. Rahmetli Tahir Elçi'nin öldürülmesinde olduğu gibi…Burada da bu yapıyor. Ortada gerçekten yaralılar varsa, hepimiz açısından ilgilenilmesi gereken insani hassasiyet gösterilmesi gereken bir durum.

CENAZELERİ YARALILARI TERÖRİST FAALİYETLERİN LOJİSTİK DESTEĞİ HALİNE GETİRİLMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ

Birilerinin cenazeleri ve yaralıları terörist faaliyetlerin lojistik desteği haline getirmesine müsaade etmeyiz. Cenazeler ve yaralılar insani, vicdani bir durumdur. Belli odakların, siyasilerin cenazeleri ve yaralıları politikaya dönüştürüyor bunu kınıyoruz."

"MUHALİFLER CENEVRE'DEYKEN REJİM VE RUS UNSURLARI TARAFINDAN HALEP BOMBALANDI"

Cenevre görüşmelerine değinen Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: "Büyük bir ikiyüzlülük sergileniyor. Muhaliflerin oraya gitmesine biz olumlu yaklaştık. Muhalifler orada olduğu sürece Halep bombalandı. Rejim ve Rus unsurları tarafından.

70 BİN KİŞİYE YAKIN İNSAN SELİ, TÜRK SINIRLARINA DAYANMIŞ DURUMDA

Neredeyse 70 bin kişiye yakın insani dramın bir parçası olarak insan seli, Türk sınırlarına dayanmış durumda. Rusların Esad rejimi ile birlikte faaliyetlerini izlediğinizde DAEŞ'e dönük bir saldırıdan çok İdlip, Hama Humus hattında daha çok muhaliflere dönük bir saldırının ortaya çıktığını görüyoruz.

CENEVRE'DE GÖRÜŞME YAPAYIM AMA SURİYE'DE UÇAKLARLA BOMBALAMAYA DEVAM EDEYİM SAMİMİYETSİZ

Cenevre'de görüşme yapayım ama Suriye'de uçaklarla bombalamaya devam edeyim gibi bir yaklaşım samimiyetsiz bir yaklaşımdır.

CENEVRE'NİN ŞİMDİYE KADAR Kİ MANTIĞI ESAD'SIZ BİR GEÇİŞ SÜRECİNİN TEMİN EDİLMESİYDİ

Cenevre'nin şimdiye kadar ki mantığı Esad'sız bir geçiş sürecinin temin edilmesiydi. Esad'ın 3, 5 ay sonra görevden ayrılması, hükümet kurulması, hükümetin Suriye'yi seçime götürmesi, Suriye halkının kendi kaderine kendisini karar vermesiydi.

ŞİMDİ ESAD'IN KALICILIĞI ONUN ALTINDA MUHALİFLERİN DE KATILACAĞI ULUSAL BİRLİK HÜKÜMETİNİN KURULMASI

Şimdi ise, Esad'ın kalıcılığı onun da altında muhaliflerin de katılacağı ulusal birlik hükümetinin kurulması gibi şimdiye kadar ki gelişmeleri varlığını reddeden bir tablo ortaya çıkıyor. Muhalifler doğala olarak tepkiler. Biz de doğru bulmuyoruz. Gayrimeşru buluyoruz. reddediyor. Eline bu kadar kan bulaşmış bir katilin Suriye'ni başında durması onun altında muhalefetin olacağı bir birlik hükümetinin kurulması demek bu katliamlara meşruiyet kazandırılması demektir. "

PYD'NİN REJİM İLE İŞBİRLİĞİ AÇIKTIR. PYD'YE VERİLEN SİLAHLARIN PKK TARAFINDAN KULLANILDIĞI AÇIKTIR

PYD'nin rejim ile işbirliği açıktır. PYD'ye verilen silahların PKK tarafından kullanıldığı açıktır. Diğer Kürt grupları da dışlayan PYD'nin Suriye demokratik cephesi adı altında yürüttüğü faaliyetin farkındayız. O örtülü faaliyetin arkasında neler olduğunu çok iyi biliyoruz."

(PYD'NİN FIRAT'IN BATISINA GEÇTİĞİ TARTIŞMALARI)

"SURİYE DEMOKRATİK CEPHESİNE BAĞLI BAZI UNSURLARIN GEÇTİĞİNİ TESPİT EDİYORUZ"

PYD'nin Fırat'ın batısına geçtiği tartışmalarına ilişkin Çelik, "Yakinen takip ediyoruz. Suriye demokratik cephesine bağlı bazı unsurların geçtiğini tespit ediyoruz. PYD ile ilgili Teşrin Barajı dinamik yerlerde bazı iddialar var. Takip ediyoruz. Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden herhangi bir durum söz konusu olursa, bununla ilgili ne yapılacağı ortaya konuldu" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ömer Çelik: Başkanlık Sistemi Parlamenter Sistem Gibi Meşru Bir Sistemdir (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement