Önemli Sınır Olayları - Son Dakika
Güncel

Önemli Sınır Olayları

Genelkurmay Başkanlığınca, Türkiye'den Suriye sınırına yaklaşan şahısların "dur" ihtarına uymaması üzerine uyarı atışı yapıldığı, olaydan sonra Beşaslan köyünden sınıra gelen ve TSK unsurlarına saldırmaya çalışan 50 60 kişilik grubun da plastik mermi kullanılarak dağıtıldığı bildirildi.

06.04.2014 15:00

Genelkurmay Başkanlığınca, Türkiye'den Suriye sınırına yaklaşan şahısların "dur" ihtarına uymaması üzerine uyarı atışı yapıldığı, olaydan sonra Beşaslan köyünden sınıra gelen ve TSK unsurlarına saldırmaya çalışan 50-60 kişilik grubun da plastik mermi kullanılarak dağıtıldığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye-Suriye sınırında Hatay'ın Narlıca ilçesindeki Şehit Çavuş M.Özeker Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, yedi kişinin Türkiye'den Suriye sınır hattına yaklaştığı görüldü. Bölgeye sevk edilen mobil yol kontrol unsurunca yapılan "dur" ikazına uyulmaması ve kişilerin sınıra yaklaşmaya devam etmesi üzerine uyarı atışı yapıldı. Uyarı ateşi sonucu şahıslar Türkiye'ye doğru geri kaçtı.

Olaydan yaklaşık 5 dakika sonra Reyhanlı'nın Beşaslan köyünden sınıra yaklaşan 50-60 kişilik grup, TSK unsurlarına sözlü tehdit ve hakarette bulunarak saldırmaya çalıştı. Yapılan saldırıya plastik mermi atarak karşılık verilmesi üzerine grup, Beşaslan köyü istikametine doğru uzaklaşarak dağıldı.

Bu arada, Türkiye-Suriye sınırında Kıyıgören Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen, 125 metre uzunluğunda boru tespit edildi. Hatay Valiliği, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Altınözü Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmesinin ardından tutanak tutularak borular imha edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Önemli Sınır Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement