Önemli Sınır Olayları - Son Dakika
Güncel

Önemli Sınır Olayları

Önemli Sınır Olayları

Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında akaryakıt kaçakçılığında kullanılan 12 bin 500 metre boru, 60 litrelik 23 bidon ve iki sal tespit edildi.

16.07.2014 16:43

Genelkurmay Başkanlığı, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan 12 bin 500 metre uzunluğunda döşenmiş boru, 28 döşenmemiş boru, 60 litrelik 23 bidon ile iki sal tespit edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, hudut hattında meydana gelen olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Türkiye- Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/ Hatay) Hacıpaşa, Kıyıgören ve Üsteğmen Alim Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahasında, hudut devriye faaliyeti icra eden mobil yol kontrol unsurları tarafından, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan 12 bin 500 metre uzunluğunda döşenmiş boru, 28 (her biri 40-50 metre boyunda) döşenmemiş boru, 60 litrelik toplam 23 bidon ile iki sal tespit edildi.

Ele geçirilen malzemeler, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edildi.

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 1'inci Hudut Alay Komutanlığı (Öncüpınar/ Kilis) Yüksektepe Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde iki, Öncü Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde ise 20-25 kişinin Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğunun tespit edilmesi üzerine bu kişilere "dur" ikazında bulunuldu. İkazlara uymayan şahıslar Türkiye istikametinde ilerlemeye devam ederken, bu esnada Suriye tarafından bir araç içerisinden hudut devriye timi üzerine hafif silahlarla ateş edildi. Ateşe ateşle karşılık verilmesi üzerine şahıslar geldikleri istikamete kaçtı ve yasa dışı geçiş teşebbüsü engellendi.

Yüksektepe Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki olayda ise şahısların bıraktığı çanta içerisinden iki makineli tabanca ve silahlara ait dört boş şarjör bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Önemli Sınır Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement