Oran Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Oran Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri'de Yapıldı

Oran Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri\'de Yapıldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri'de gerçekleştirildi.

13.11.2015 16:35

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri'de gerçekleştirildi.

Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Düzgün, Ajans merkezindeki toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 73 projenin yürütüldüğünü, mali destek programları kapsamında 73 projeye 54 milyon TL destek sağlandığını kaydetti.

2015 yılı Teknik Destek Programları 5'inci dönemi kapsamında 9 başvurunun kabul edildiğini belirten Düzgün, 6'ncı dönem başvurularının da 31 Aralık tarihinde son bulacağını vurgulayarak, yatırımcılara çağrı yaptı.

Bölgenin tanıtılması için çeşitli fuar ve etkinliklerde faaliyetler yürütüldüğünü de anlatan Düzgün, şöyle konuştu:

"Programa başvurmak isteyen işverenlerimize, girişimcilerimize çağrıda bulunuyorum. Ayrıca üniversite-sanayi işbirliğinin desteklenmesi bakımından Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Erciyes Teknopark ile Ajansımız arasında işbirliği protokolü imzalanarak daha fazla sanayicimizin Teknoparkın imkanlarından faydalanması yönünde de çalışmalarımız devam etmektedir. 2014 yılı içerisinde Kayseri, Sivas ve Konya'da bulunan Selçuklu eserleri  UNESCO Geçici Miras Listesi'ne alındı ama bu illerin arasında kalan Aksaray, Niğde gibi şehirlerimizde de Selçuklu eserleri bulunmaktadır. Bu bağlamda, bölgemizin kültür ve turizmine hizmet sağlanması açısından 'Selçuklu Rotası' oluşturulması yönünde hazırlık çalışmasına başlanılmış olup, bugünkü toplantımızın gündem konuları arasında yer almaktadır."

Ajans olarak TANAP projesine de 16 milyon destek sağlanmasının gündemlerinde olduğunu belirten Vali Düzgün, bu proje ile boru hattının geçtiği Yozgat ve Sivas'ın ilçelerinin sosyal alt yapı ve çevre alt yapısı alanlarının güçlendirilmesi konusunda önemli bir imkan sağlamış olacağını ifade etti.

Düzgün, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kök Hücre Araştırma Merkezi bünyesinde kurulması söz konusu olan Kordon Kanı Bankasına da Ajans tarafından güdümlü proje desteği kapsamında finans sağlanacağını, buna yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Toplantıya, Sivas Valisi Alim Barut, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bozok Üniversitesi Rektörü ve Ajans Kalkınma Kurulu Başkanı Salih Karacabey, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ve ORAN Genel Sekreteri Kamil Çadırcı katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oran Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement