Ordu'daki Üreticilere Hibe Desteği - Son Dakika
Yerel

Ordu'daki Üreticilere Hibe Desteği

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ordu’daki üreticilere 3,5 milyon TL hibe desteği verileceğini bildirdi.

06.12.2014 14:28

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ordu'daki üreticilere 3,5 milyon TL hibe desteği verileceğini bildirdi.

Ünal, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Ordu'daki üreticilere 3,5 milyon TL hibe desteği verileceğini söyledi.

Daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımlarının desteklenmekte olduğunu belirten Ünal, bu kapsamda 2014 yılında 41 çeşit makine ve ekipman alımı için bakanlık tarafından yüzde 50 hibe desteklemesi yapıldığını anımsattı.

Hibe desteğinden yararlanan üreticilerin hibe ödemelerinin Ziraat Bankası hesaplarına aktarılmaya başlandığını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Tarımda verimliliğin artırılmasını sağlayan önemli kriterlerden birisi de mekanizasyondur. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından tarımda mekanizasyonun artırılması amacıyla 2007 yılından itibaren Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine, ekipman desteklemesi yapılmaktadır. Yüzde 50 hibe desteği olarak uygulanan program kapsamında 2007 - 2013 yılları arasında ilimizde başta motorlu tırpan, pülverizatör, el traktörü, süt sağım makinesi ile arıcılık makine ve ekipmanları olmak üzere toplam 17 bin 296 adet makine ekipman dağıtımı yapılmıştır. Bu makine ve ekipmanların toplam tutarı yaklaşık 37 milyon TL olup, bu tutarın yüzde 50'si olan 18,5 milyon TL üreticilerimize hibe olarak ödenmiştir."

Ünal, 2014 yılında Ordu'da bin 537 üreticinin yüzde 50 hibe destekli makine ve ekipman almaya hak kazandığını ve bu üreticilerin bakanlık tarafından ödenecek olan yaklaşık 3,2 milyon TL hibe ödemesi üreticilerin hesaplarına 01 Aralık 2014 tarihi itibarıyla aktarılmaya başlandığını belirterek, bakanlığın Ordu'ya sağladığı bu hibe desteğinin üreticilere ve Ordu tarımına hayırlı olmasını diledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'daki Üreticilere Hibe Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement