Ordu Ünye'nin Trafiği Alternatif Yol Sayesinde Rahatlayacak - Son Dakika
Güncel

Ordu Ünye'nin Trafiği Alternatif Yol Sayesinde Rahatlayacak

Ordu Ünye\'nin Trafiği Alternatif Yol Sayesinde Rahatlayacak

Ünye Belediyesi, Tabakhane Deresi Projesi kapsamında yapılacak olan ve Ünye Akkuş Niksar Caddesi'nin trafik yükünü azaltması planlanan 15'er metre geliş gidişli yol için son bina yıkımı gerçekleşti.

12.10.2013 12:00

Ordu Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Bayramca Mahallesinde Tabakhane Deresi Projesi için kamulaştırılan binalardan sonuncusunun yıkım çalışmalarını inceledi.

-3 bin 300 metrelik alan kamulaştırıldı-

Devlet Su İşleri ve Karayolları işbirliğiyle yürüttükleri, Ünye'yi iç Anadolu'ya bağlayan AkkuşNiksar Caddesine de alternatif olacak Tabakhane Deresi Projesi'nde geliş gidişli yol için 3 bin 300 metrelik alanda kamulaştırmaların tamamlandığını belirten Arpacıoğlu, şunları kaydetti:

"Tabakhane Deresi Projesinde bir tarafı geliş, diğer tarafı gidiş olmak üzere 15'er metrelik yol çalışması için kamulaştırmalarımızı tamamladık. Özellikle derenin sol tarafı olarak nitelendirdiğimiz Bayramca, İpekyolu ve Fevzi Çakmak mahallemizin olduğu hatta kamulaştırmayı bitirdik. Ünye Çevre Yolu bağlantısına kadar olan 3 bin 300 metrelik alanda kamulaştırmayı tamamlayıp arsaların ve binaların tamamını yıktık. Bunu kentsel geri dönüşüm olarak da niteleyebiliriz. Yine Ünye'mizin doğu tarafını ifade ettiğimiz alanda 15'er metrelik yol yapım çerçevesinde Bayramca Köprüsüne kadar olan alanın kamulaştırmasını tamamladık. Kamulaştırmaları ve yıkımları vatandaşların gönül rızasını alarak yapıyoruz. Proje kapsamında 8.5 trilyona yakın kamulaştırma bedelleri ödeyerek Ünye Belediyesi'ne 124 dönüm yer kazandırdık. "

Arpacıoğlu, projenin önemine vurgu yaparak, "Akkuş – Niksar yolunun ve şehir merkezi trafiğinin rahatlaması, Ünye Çevre Yolu'na alternatif bir yol bağlamında bu yol çalışması çok önemliydi. Sahilimizi İç Anadolu'ya bağlayan bu bağlantı yolunu yapmak Ünye'mizin geleceğinin önünü de açmak anlamıyla eş değerdir. Çünkü şehir trafiğinin İç Anadolu bağlantısında başka alternatif yol yoktu. Önümüzdeki dönemde nasip olursa çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ordu Ünye'nin Trafiği Alternatif Yol Sayesinde Rahatlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement