Orman Köylüsüne Yönelik Eğitim Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Orman Köylüsüne Yönelik Eğitim Çalışmaları

Orman Köylüsüne Yönelik Eğitim Çalışmaları

Ülke genelinde 100 bin kişiye verilmesi planlanan "Ağaç Kesme ve Boylama Eğitimi" Dursunbey'de sürüyor.

25.11.2014 10:53

Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü, orman köylüsüne yönelik "Ağaç Kesme ve Boylama Eğitimi" veriyor.

İşletme Müdürü Ahmet Özdemir, yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği Orman Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğinde yapılan "Ağaç Kesme ve Boylama" eğitimlerinin başladığını söyledi.

Müdürlük olarak da Delice Mahallesi'nde 200 kişiye eğitim verildiğini dile getiren Özdemir, "Uygulamalı eğitim safhasındayız. Burada uygulamasını da gösterdikten sonra yapılacak sınav neticesinde kursumuza katılanlara belgeler verilecek" dedi.

Kurs eğitmeni orman mühendisi Mustafa Baydemir ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği bu çalışmada 100 bin kişiye eğitim verileceğini belirtti.

Orman köylüsünün çalışmalarını daha güvenli ve istikrarlı bir şekilde sürdürmeleri amaçlanarak başlatılmış bir eğitime katılmayanların orman içinde çalıştırılamayacağını vurgulayan Baydemir, şunları kaydetti:

"Eğitimlerin 2018'e kadar tamamlanması planlanıyor. Orman Bölge Müdürlüğü, ilk olarak 4 orman işletme müdürlüğünü programa aldı. Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü, Alaçam Orman İletme Müdürlüğü, Bigadiç Orman İşletme Müdürlüğü ile Balıkesir Orman İşletme Müdürlüklerimizde eğitimlerimizi yapıyoruz. Şu ana kadar Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğünde 5 mahallede bu eğitimlerimiz yaptık." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman Köylüsüne Yönelik Eğitim Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement