Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "PKK terör örgütünün son teröristi etkisiz hale getirilinceye kadar, bu mücadele sürecektir.

07.01.2016 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "PKK terör örgütünün son teröristi etkisiz hale getirilinceye kadar, bu mücadele sürecektir. Bu vatanı kolay elde etmedik. İlelebet bu şanlı bayrağımız göklerde dalgalanacak, ezanlar minarelerden okunacaktır" dedi.

Eroğlu, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünün Güral Otel'de düzenlediği IPARD I Yatırımları Toplu Açılışı ve IPARD II Lansman Töreni'ndeki konuşmasına, Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Emet'in Şırnak'ta evinin önünde vurularak şehit edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Şırnak'tan gelen bu acı haberin herkesin yüreğini dağladığını ifade eden Eroğlu, şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Eroğlu, hükümetin terörle mücadele konusunda kararlı olduğunu vurgulayarak, "PKK terör örgütünün son teröristi etkisiz hale getirilinceye kadar, bu mücadele sürecektir. Bu vatanı kolay elde etmedik. İlelebet bu şanlı bayrağımız göklerde dalgalanacak, ezanlar minarelerden okunacaktır. Bu ülkenin yıldızı parlak, hiç kimse Türkiye'nin önünün kesemeyecektir" diye konuştu.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun AK Parti hükümeti tarafından 2007 yılında kurulduğunu anlatan Bakan Eroğlu, kurumun 2011 yılında Avrupa Birliği destekleme fonlarından faydalanmaya başladığını hatırlattı.

"Hükümet olarak kırsal kalkınmayı destekliyoruz"

Eroğlu, IPARD I destekleri kapsamında bugüne kadar 3,5 milyar lira nakdi paranın üreticilere dağıtıldığını belirten Eroğlu, "IPARD II kapsamında daha büyük destekler verilecek. Allah nasip ederse 2020 yılına kadar 3 milyar lira hibe kullandırılacak. Bugüne kadar, yatırımların yüzde 50'si vatandaş tarafından, yüzde 50'si hibe şeklinde karşılanıyordu. Hibe miktarı ilerleyen zamanlarda yüzde 65-70'e kadar çıkarılacak. Hükümet olarak kırsal kalkınmayı destekliyoruz. Daha büyük destekler vermemiz lazım" dedi.

Kırsal kalkınmaya desteği sadece TKDK'nin vermediğini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da büyük destekleri olduğuna dikkati çeken Eroğlu, Bakanlığın yılda doğrudan ve dolaylı 13 milyar lira destek verdiğini söyledi.

Kırsal kalkınmada en büyük desteği Afyonkarahisar'ın aldığına işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Afyonkarahisar tarım açısından gerçekten önemli. Burayı gıda ve tarım ürünlerinde bir merkez, üretim ve ihracat üssü haline getirmek istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki; yakın gelecekte dünyadaki en önemli sektör gıda üretimi ve gıda arzı olacak. Bu konuda hazırlıklar, yapıldı. Vatandaş bürokrasiyi bilmiyor. Vatandaşın işini kolaylaştırıcı formlar hazırlayarak, uzmanlar göndererek, onları teşvik etmek, formaliteleri tamamlamasını kolaylaştırmak gerekir."

Konuşmaların ardından TKDK tarafından verilecek desteklerin temsili çekleri Bakan Eroğlu tarafından yatırımcılara verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement