Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da (1) - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da (1)

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar\'da (1)

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çeşitli istihbarat teşkilatlarının Türkiye üzerinde oyunlar kurmaya çalıştığını kaydederek, “Türkiye’nin bu muhteşem yükselişini hazmedemeyenler var. Dışarıdakileri anlıyorum, ama içerideki gafiller anlamıyorum.

26.02.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çeşitli istihbarat teşkilatlarının Türkiye üzerinde oyunlar kurmaya çalıştığını kaydederek, "Türkiye'nin bu muhteşem yükselişini hazmedemeyenler var. Dışarıdakileri anlıyorum, ama içerideki gafiller anlamıyorum. Ama biz engellere rağmen, yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Afyonkarahisar'ın Sandıklılı ilçesine 27 milyon TL'ye yaptırılacak olan 5 adet gölet, sulama, regülatör ve taşkın koruma tesislerinin toplu temel atma törenlerine katıldı. Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin yatırımlarda çok geri kaldığını, ama son 11 yılda büyük yatırımlara imza atıldığını kaydetti. Başbakan Erdoğan, liderliğinde Türkiye'de çok büyük dönüşüm başlattıklarını ve özellikle ekonomik alanda önemli yol kat edildiğinden bahseden Bakan Eroğlu, "Paramızdan altı sıfır atıldı. İMF'ye 23,5 milyar dolar, vatandaşlara olan zorunlu tasarruf, konut edindirme yardımı altından olan 16, 5 milyar TL borcumuzu ödedik. Bizden önce 22 banka hortumlanmış ve yurt dışına kaçmışlardı. Milletin o bankalardaki 231 milyar TL'lik tasarruflarını biz ödedik. Vatanı sevmek İM' ye olan borcu ödeyip, başımızın dik olması ile oluyor. Lafla milliyetçilik olmaz, bayrağı milleti sevmekle olur. Onun için biz diyoruz ki tek vatan, tek bayrak ve tek devlet. Biz üzerimize aldığımız mukaddes vazife farkındayız ve Balkanlar, Kafkaslar Afrika, Orta Asya ve Ortadoğu bize bakıyor. Bu şanlı bayrak düşerse o bölgeler düşer. Allah'ın izniyle biz bu bayrağı zirveye taşıyacağı, hedef 2023 Türkiye hazır, Sandıklı hazır. Merkez Bankası'nın kasası doldu, borçlar ödendi ve dolu dizgin yatırımlar yapıyoruz. Bizden önceki hükümet memur borçlarını bile ödeyemeden gitti. Bizden önce 3,5 yılda 9 tesis açmışlar. Biz son 11 yılda yaklaşık 400 tesis açıyor. İşte bizim hükümetimizin farkı burada. Bakanlığımız adeta zamanla yarışıyor. Türkiye'de ilk defa biz temel atarken bitirilme tarihini verdik. Yıllarca sürüncemede kalan tesisler dönemini kapattık. 1994 tarihinden buyana Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken. Eskiden milliyetçi geçinenler bir kulübenin ılış için bakanlar kurulunu getirildi. Bizim 16 milyar TL'lik yatırımları tek düğmeye basarak açıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE DÜNYADA LİDER OLSUN HASRETİ İLE YANIP TUTUŞUYOR VE BU ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ"

Hükümetin sadece borç ödeyip Merkez Bankası'nın kasasını doldurmakla kalmayıp büyük yatırımlara imza attıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, sağlık alanında da önemli yatırımların gerçekleştirildiğini söyledi. Yapılan bütün yatırımlarda, 'Önce millet' dediklerini dile getiren Bakan Eroğlu, "Sağlık sisteminde muazzam destan yazıldı, isteyen istediği hastaneye gidiyor ilçelere bile modern hastaneler yaptık. 5 yıldızlı hastaneler dönemi başladı. Eskiden koğuş dönemi vardı hastanelerde şimdi 5 yıldızlı otel konforundan tek kişilik tuvaleti, banyosu içerisinden hastaneler yaptık. Dünyanın ve Türkiye'nin sayılı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesini açtık. Çünkü sizleri seviyoruz Almanya'daki Hans nasıl güzel hastanede kalıyorsa bizim Hasan'ımız da daha güzel bir hastanede kalmaya layıktır. Sağlık sistemindeki dönüşümle ilaç fiyatları ucuzladı" dedi.

Ulaşım, barınma, eğitim ve çevre konusunda önemli projelerin hayata geçirildiğini de hatırlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Yollarda büyük dönüşüm yaşandı. Eskiden Afyonkarahisar'dan İstanbul'a 12 saatte gidiyordu, şimdi 5 saatte gidiliyor, yani Afyon'u İstanbul'a yaklaştırdık. Her tarafa bölünmüş yollarla gidiyoruz. TOKİ artık her yerde var. TOKİ ilk defa Sandıklı ve Afyonkarahisar'a geldi, 'dünya'da mekan ahret de iman sözünden' hareketle herkesi ev sahibi yapacağız. Türkiye'de çok büyük hizmetlere imza attık sağlık ekonomi, ulaşım ve eğitim alanında üniversite konusundan destan yazıyoruz. Üniversitesi olmayan bir şehir kalmadı. Bunları Türkiye büyüsün diye, dünyada lider büyük bir Türkiye olsun hasreti ile yanıp tutuşuyor ve bu şekilde çalışıyoruz."

"MİLLETİMİZ BUNLARA SEÇİMLERDE CEVAP VERECEKTİR"

Türkiye'de son günlerde yaşanan gelişmelere de değinen Bakan Eroğlu, olumsuzluklara ve engellemelere rağmen hükümetin çalışmalarına ve yatırımlarına devam edeceğini kaydetti. Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını belirten Bakan Eroğlu, "Türkiye'nin bu muhteşem yükselişini hazmedemeyenler var. Dışarıdakileri anlıyorum, ama içerideki gafiller anlamıyorum. Ama biz engellere rağmen, yolumuza devam edip şanlı bayrağımızı zirveye dikmeye çalışmaya devam edeceğiz. Çeşitli istihbarat teşkilatları Türkiye üzerinde oyunlar kurmaya çalışıyor. Ama milletimiz bunlara seçimlerde cevap verecektir. Türkiye'nin bu muhteşem yükselişini, ilerlemesini kimse engelleyemeyecek. Türkiye'nin geleceği parlak. Türkiye'yi dünyada lider ülke yapacağız, ama bizim hedefimiz büyük, bizlerin 2023 ve 2071 gibi büyük hedeflerimiz var. Bu asra mührümüzü vuracağız. Onların bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı var. Allah Türkiye üzerinden hile ve oyun kurmak isteyenlerin oyunlarını başlarına geçirsin" dedi.

İlçe meydanında gerçekleştirilen törene, Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Sandıklı ilçe Belediye Başkanı İsmail Elibol, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Sandıklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çöl, Bakan Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu ve daire müdürleri katıldı.

Konuşmaların ardından, tören alanından protokol üyelerinin de katılımı ile Bektaş Göleti alanına noktaya canlı yayın bağlantısı yapan Bakan Eroğlu, tesislerin temelini attı.

Temeli atılan 5 tesis ile yaklaşık 7 bin 500 dekar tarım alanı modern sulamaya açılması ve bölge çiftçileri için yıllık yaklaşık 9 milyon TL'lik gelir artışı öngörülüyor. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement