Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin 10 yılda ihracatının 36 milyar dolardan, 153 milyar dolara çıktığını söyleyerek, “Bu yeterlimi değil, inşallah daha çok çalışacağız, dünyaya 10 yıl sonra 500 milyar dolar ihracat yapan bir ülke olacağız” dedi.

01.08.2014 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin 10 yılda ihracatının 36 milyar dolardan, 153 milyar dolara çıktığını söyleyerek, "Bu yeterlimi değil, inşallah daha çok çalışacağız, dünyaya 10 yıl sonra 500 milyar dolar ihracat yapan bir ülke olacağız" dedi.

Bakan Eroğlu, bayramlaşma ziyaretleri kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar'da İscehisar ve İhsaniye ilçeleri ile Döğer beldesini ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı. İlçe Kaymakamlıkları tarafından gerçekleştirilen törenlere Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, kaymakamlar ile belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Eroğlu, İscehisar ilçesinin ardından geçtiği Döğer'de vatandaşa tarihi Döğer Kervansaray'da seslendi. Konuşmasında Türkiye'nin yakaladığı ekonomik ve siyasi istikrardan bahsederek bunun mimarının millet olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, "Biliyorsunuz bizim tek sloganımız şu tek millet diyoruz, tek devlet diyotuz, tek vatan diyoruz, tek bayram diyoruz bizim sloganımızda bu. Bu istikrarı size borçluyuz. Çünkü Türkiye'de son 11 yılda siyasi istikrar var, siyasi istikrar olduğu içinde ekonomik istikrar var. Yoksa siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrarda olmazda dünyadaki bu ekonomik kriz döneminde Türkiye'de büyük bir krize düşerdi, belki şuanda memur maaşlarını ödeyemediği için İMF'nin kapısında yalvaran bir Türkiye manzarası olurdu. Artık o günler geride kaldı Allah'a şükürler olsun, İMF'ye dair borcumuzu ödedik. Bakın Osmanlı'dan beri ilk defa borcumuzu ödüyoruz, son 200 yıldır. Artık o günler geride kaldı, Allah'a şükürler olsun Merkez Bankamızın özellikle döviz miktarı rekorlara koşuyor. 136 milyar dolarla büyük bir rekora imza attı. İhracatımızı 36 milyar dolardan 153 milyar dolara çıktı. Bu yeterlimi değil, inşallah daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz ve dünyaya 10 yıl sonra 500 milyar dolar ihracat yapan bir ülke olacağız" dedi.

VALİ GÜNER'E HEMŞEHRİLİK BERATI

Türk müteahhitlerin dünyada yakaladığı başarıdan da bahseden ve bunun Türkiye'nin göğsünü kabarttığını dile getiren Bakan Ereoğlu, şunları söyledi:

"Allah'a şükür müteahhitlerimiz dünyanın her yerinde büyün inşaatlar yapıyor. Barajlar, yollar, büyük tesisler, büyük sanat yapıları inşa ediyor. Yani şuanda Türk müteahhitleri dün yada Çin'den sonra 2'nci sıraya yükseldi, Amerika'yı da geçti. Birde şuanda yurt dışına gittiğimiz zaman dünyanın her yerinde Allah'a şükür Türk Bayrağını görüyoruz. Bu bizim için büyük bir şeref. Yeterlimi değil, inşallah daha çok ihracat, daha çok istihdam, daha çok üretim ile Türkiye şaha kalkacak. Bunu yapacak güç ve iradede bu millette var."

İhsaniye ilçesinde gerçekleştirilen törende ise İhsaniye İlçe Belediye Başkanı Şaban Çabuk tarafından Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner'e hemşehrilik beratı verildi. Törenler Bakan Eroğlu ve protokol üyelerinin vatandaşın tek tek bayramını kutlaması ile son buldu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement