Osmanlı Halk Pazarı Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Halk Pazarı Açılış Töreni

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Osmanlı Pazarı'ndaki yangının ardından esnafa bir söz verdiklerini belirterek, "Sözümüzü tuttuk, 78 günde inşaat tamamlandı.

02.06.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Osmanlı Pazarı'ndaki yangının ardından esnafa bir söz verdiklerini belirterek, "Sözümüzü tuttuk, 78 günde inşaat tamamlandı. Yangından itibaren 5. ayda dükkanları teslim ettik." dedi.

Gökçek, geçen aralık ayında çıkan yangında tamamen yanan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Keçiören'deki Osmanlı Halk Pazarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, yangından sonra 253 esnafın ortada kaldığını kaydetti.

Yangının ardından Ankara Valiliği, Keçiören Belediyesi ve Ankara Ticaret Odasının iş birliği içinde yardıma koştuklarını belirten Gökçek, esnafa "Merak etmeyin en kısa süre içerisinde size dükkanlarınızı temsil edeceğiz." sözünü verdiklerini ifade etti.

"Sözümüzü tuttuk, 78 günde inşaat tamamlandı. Yangından itibaren 5. ayda dükkanları teslim ettik." diyen Gökçek, yapım için harcanan 6,5 milyon liranın 2,5 milyon lirasının Ankara Ticaret Odası tarafından karşılandığını, yeni pazarın son teknoloji ürünü malzemelerle, en modern sistemlerle yapıldığını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Keçiören'deki çalışmaları hakkında da bilgi veren Gökçek, "Şu anda biliyorsunuz Keçiören'in en büyük sıkıntısı trafik. Kızılay ve Ulus istikametine tek bağlantı Fatih Köprüsü. Şimdi oraya kardeş bir köprü, kardeş bir viyadük yapıyoruz." dedi.

"Haziranın 15'inde ilk bölümü açılacak"

Basınevleri Kavşağı ve Samsun Yolu bağlantı köprüsünün yapımına da başladıklarını bildiren Gökçek, "Haziranın 15'inde ilk bölümünü açacağız. 420 metre uzunluğunda büyük bir bulvar olacak ve trafiği yüzde 40 civarında rahatlatacak." bilgisini aktardı.

Gökçek, AK Parti iktidara geldiğinde tüm Türkiye'de sadece 6 bin kilometre bölünmüş yol olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"14 senelik AK Parti Hükümeti döneminde ne kadar bölünmüş yol yapıldı? Tamı tamına bunun üç katı. 18 bin kilometre. Peki bu 18 bin kilometre yolun emrini kim verdi? Recep Tayyip Erdoğan. Peki bu emir verilince bu işlerin mimarlığını kim yaptı? Şu anki Başbakanımız, dünkü Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım. Bu büyük eserleri iftiharla alkışlıyoruz."

Başbakan Binali Yıldırım'ın bakanlık döneminde yaptıklarının, bundan sonra yapacaklarının teminatı olduğunu ifade eden Gökçek, "İcraat konusunda Sayın Başbakanımızın kendisini ispata ihtiyacı yoktur. Sayın Başbakanım, inanıyoruz ki Ulaştırma Bakanı iken ulaşımda Türkiye'ye damganızı vurdunuz. Şimdi Başbakansınız, her konuda Türkiye'ye inşallah damganızı vuracaksınız ve başkanlığı getirmekte büyük gayret sarf edeceksiniz. Bu millet size inanıyor, güveniyor yolunuz açık olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmanlı Halk Pazarı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement