Oya Aydoğan Son Yolculuğuna Uğurlandı... - Son Dakika
Güncel

Oya Aydoğan Son Yolculuğuna Uğurlandı...

Oya Aydoğan Son Yolculuğuna Uğurlandı...

Aort yırtılması nedeniyle bir haftadır tedavi gördüğü hastanede dün hayata veda eden Türk Sineması'nın ünlü oyuncusu Oya Aydoğan, Levent'teki Afet Yolal Camii'nde ikindi vakti düzenlenen törenin ardından Ulus Mezarlığı'na defnedildi.

16.05.2016 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aort yırtılması nedeniyle bir haftadır tedavi gördüğü hastanede dün hayata veda eden Türk Sineması'nın ünlü oyuncusu Oya Aydoğan, Levent'teki Afet Yolal Camii'nde ikindi vakti düzenlenen törenin ardından Ulus Mezarlığı'na defnedildi.

59 yaşında vefat eden Oya Aydoğan için Afet Yolal Camii'nde düzenlenen törene, başta ünlü oyuncunun ailesi ve yakınları olmak üzere, sanatçı dostları, yakın arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Cenazede taziyeleri Oya Aydoğan'ın oğlu Gurur Aydoğdu ile ağabeyi Ayhan Aydoğan kabul etti.

Cami avlusunun tamamen dolu olduğu törene Ferdi Tayfur, Kadir İnanır, Orhan Gencebay, Serpil Çakmaklı, Ahu Tuğba, Mehmet Ali Erbil, Müjde Ar, Ceylan, Bülent Ersoy, Muhterem Nur ve Kerem Alışık gibi sanat dünyasından pek çok tanınmış isim katıldı.

Bu arada, aralarında Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Sedat Peker'in de bulunduğu çok sayıda kişinin cenaze törenine çelenk gönderdiği görüldü.

Müjde Ar, "Sevgili Oya ne yazık ki çok genç yaşta aramızdan ayrıldı. Çocuk denilecek yaşta sinemaya başlamıştı. 50'e yakın filmde oynamış, gerçek bir sinema emekçisiydi. Çok temiz bir kalbi vardı. 70'den 70'e herkesin kalbini kazanmış harika bir anneydi" diye konuştu.

Kerem Alışık da, "Güzel kalpli, güzel yüzlü, samimi, sıcak, çok kıymetli bir insanı kaybettik" dedi.

BÜLENT ERSOY SIK SIK DUA OKUDU

Cami avlusunda tabuta yakın bir noktada sandalyede oturan Bülent Ersoy, yakın arkadaşı Oya Aydoğan için sık sık dua okudu. Helallik alınması ve cenaze namazının kılınmasının ardından, Oya Aydoğan'ın tabutu omuzlara alınarak alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşındı. Oya Aydoğan'ın cenazesi, ünlü oyuncunun vasiyeti üzerine Ulus Mezarlığı'na defnedildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oya Aydoğan Son Yolculuğuna Uğurlandı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement