Bozdağ: "Bana Göre, Anayasa Mahkemesi'nin Kararı İsabetli Bir Karardır" - Son Dakika
Politika

Bozdağ: "Bana Göre, Anayasa Mahkemesi'nin Kararı İsabetli Bir Karardır"

Bozdağ: "Bana Göre, Anayasa Mahkemesi\'nin Kararı İsabetli Bir Karardır"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi’nin Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un bireysel başvurusu sonucunda verdiği kararla ilgili, “Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuru çerçevesinde verdiği kararla, yeni bir durum ortaya koymuştur.

06.03.2014 23:55

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un bireysel başvurusu sonucunda verdiği kararla ilgili, "Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuru çerçevesinde verdiği kararla, yeni bir durum ortaya koymuştur. Bana göre, Anayasa Mahkemesi'nin kararı isabetli bir karardır" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Mamak'ta yaşayan Yozgatlılar ile buluştu. Mamak Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte hemşerilerine seslenen Bozdağ, çıkışta İHA muhabirlerine özel açıklamada bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin kararını isabetli bulduğunu belirten Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuru çerçevesinde verdiği kararla, yeni bir durum ortaya koymuştur. Bana göre, Anayasa Mahkemesi'nin kararı isabetli bir karardır. Zira mahkeme bitmesine rağmen uzunca zamandır gerekçeli kararı yazmamıştır, yazamamıştır. Gerekçeli kararın vaktinde yazılmamış olması, bu davada mahkum olan kişilerin temyiz haklarını kullanmalarına, ileriki aşamada bireysel başvuruya gitmelerine, belki AİHM'e gitmelerine ilişkin süreçlerin de gecikmesi anlamına gelecektir. Belki Yargıtay kararı bozduğu zaman bazı kişiler beraat edecektir. Bu alanda pek çok mahrumiyetler de belki gecikme sebebiyle ortaya çıkacaktır. O nedenle ben Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı isabetli bir karar olarak görüyorum. Bugün Cumhurbaşkanımızın onayladığı kanun çerçevesinde de gerekçesi yazılmayan kararların gerekçelerinin 15 gün içerisinde yazılacağına dair bir hüküm var. Umarım ki mahkeme heyeti bu kararın gerekçesini kısa süre içerisinde yazar" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bozdağ: 'Bana Göre, Anayasa Mahkemesi'nin Kararı İsabetli Bir Karardır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement