Soma İçin 6 Gündür Yollarda - Son Dakika
Güncel

Soma İçin 6 Gündür Yollarda

Soma'da yaşanan maden faciasından etkilenen Savaş Altay isimli vatandaş, maden şehitlerinin unutulmaması için İstanbul'dan Soma'ya yürüyor.

30.05.2014 09:37  Güncelleme: 09:36

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasından etkilenen Savaş Altay isimli vatandaş, maden şehitlerinin unutulmaması için İstanbul'dan Soma'ya yürüyor.

Soma madeninde yaşanan faciada 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesi üzerine İstanbul'dan Soma'ya yürümeye karar veren Savaş Altay isimli vatandaş, yürüyüşün 6. gününde Balıkesir'e ulaştı. Madende hayatını kaybeden işçilerin unutulmasını önlemek için böyle bir yol seçtiğini söyleyen Savaş, Balıkesir'de tarihi tren garı önünden Manisa istikametine ilerledi. Balıkesir'de çantasında bulunan büyük bir Türk bayrağı ile dikkatleri üzerine çeken Altay, "6 gün oldu yola çıkalı. Balıkesir'e ulaştım. Maden şehitlerini yad etmek için İstanbul'dan yola çıktım. Geceleri konaklama yapıp dinleniyorum. Yalova, Bursa, Karacabey, M. Kemalpaşa, Susurluk ve son olarak da buraya vardım. Maden ocağında şehit olan 301 madencimizi yad etmek için böyle bir yürüyüşe çıktım" dedi.

Maden çalışanlarının unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Altay "Oradaki maden şehitlerimiz unutulmasın. Onların çektiği sıkıntılar unutulmasın. Maden işçilerimiz gibi çalışma hayatı zor olan bütün işçilerimizi sahiplenmek ve onlara saygı göstermek zorundayız" şeklinde konuştu.

Altay, yol boyunca kendisine vatandaşların araçlarıyla korno çalarak destek olduğunu söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma İçin 6 Gündür Yollarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement